Εθελοντές φαρμακοϋπάλληλοι κάνουν διανομές κατ’ οίκον

0
3638

Για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων στην πόλη και τις κοινότητες της Δράμας.
Μιλά στα “Χ” η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Δράμας κ. Ελένη Τζιώτζια.

Ξεκίνησε από το Σάββατο 4 Απριλίου η πρωτοβουλία του νεοσύστατου «Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Δράμας» για διανομή φαρμάκων και παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες και μοναχικά άτομα που δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες ανάγκες αυτήν περίοδο, τόσο εξαιτίας των περιορισμών κυκλοφορίας όσο και εξαιτίας των κινδύνων στους οποίους θα μπορούσαν να εκτεθούν εξαιτίας της πανδημίας.
Πρόκειται για μια ακόμη εθελοντική πρωτοβουλία, μεταξύ άλλων, που έχουν αναπτυχθεί σε όλη την χώρα με στόχο να εξυπηρετηθούν άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και πρέπει να μείνουν σπίτι.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Δράμας κ. Ελένη Τζιώτζια εξήγησε ότι στόχος της προσπάθειας που ήδη ξεκίνησε είναι να παρασχεθεί βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες, μοναχικά άτομα, ΑμεΑ, ηλικιωμένους και γενικότερα ανθρώπους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με άλλο τρόπο.
Μέσω της πρωτοβουλίας εξυπηρετούνται τόσο οι ανάγκες σε φάρμακα και βοήθεια στις συνταγογραφήσεις όσο και αγορές από τα πολυκαταστήματα και τα καταστήματα τροφίμων που παραμένουν ανοικτά. Οι ενδιαφερόμενοι καλούν στην τηλέφωνο 6908833644 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα. Οι ανάγκες των συμπολιτών μας συγκεντρώνονται σε εβδομαδιαία βάση και η εξυπηρέτηση γίνεται στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Στην εθελοντική αυτή δράση συμμετέχουν περίπου 15 μέλη του Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Δράμας στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι εργαζόμενοι σε ιατρεία, μικροβιολογικά εργαστήρια, φαρμακεία και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας.
Κατά την προηγούμενη εβδομάδα, οι άνθρωποι του συλλόγου ξεκίνησαν να ενημερώνουν το κοινό για τη δράση αυτή και ήδη από το Σάββατο 4 Απριλίου άρχισε να υλοποιείται με την τήρηση όλων των αυστηρών μέτρων και κανόνων που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.
Απώτερος στόχος του συλλόγου είναι να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες μένοντας σπίτι χωρίς να εκτίθενται σε κινδύνους. Οι ενδιαφερόμενοι καλούν στην τηλεφωνική γραμμή που προαναφέρθηκε και δηλώνουν τις ανάγκες τους. Στην συνέχεια και αφού γίνουν οι αγορές από το φαρμακείο ή το κατάστημα τροφίμων τα προϊόντα παραδίδονται με ασφάλεια στο σπίτι.
Η εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων και των ατόμων στα οποία απευθύνεται αυτή η πρωτοβουλία αφορά τόσο στην πόλη της Δράμας όσο και στις κοινότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ