Ο Άη Βασίλης επιστρέφει στη Δράμα… με ατμομηχανή

0
1715

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του «Ηφαίστου», που σταμάτησε το 2013, ζωντανεύει και πάλι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ο Άη Βασίλης ετοιμάζεται να επιστρέψει και πάλι στη Δράμα, με την παλιά πολυταξιδεμένη ατμομηχανή του, την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου.
Οι μηχανικοί κάνουν τους τελευταίους ελέγχους, για να είναι σίγουροι ότι ο Άγιος θα είναι ακριβής στο ραντεβού του με τα παιδιά. Άλλωστε άργησε οκτώ ολόκληρα χρόνια και τον περιμένουν με ανυπομονησία. Χάρη στο σύλλογο Σιδηροδρομικών “Ήφαιστος” και τη στήριξη του Δήμου Δράμας, ο Άη Βασίλης θα φθάσει φέτος στον σταθμό της Δράμας στις 12 το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, για να μοιράσει δώρα, θετική ενέργεια και ευχές για το 2022. Μια δημοφιλής δράση που άρχισε το 1980 και σταμάτησε, λόγω της κρίσης, το 2013, επιστρέφει για να χαρίσει χαμόγελα και χαρά και πάλι σε εκατοντάδες μικρούς Δραμινούς.
Η αναβίωση του δρώμενου της έλευσης του Άη Βασίλη με τρένο, έγινε γνωστή μετά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή τα μέλη του Συλλόγου Σιδηροδρομικών “Ηφαιστος” με τον Δήμαρχο Δράμας, στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροδρομικών κ. Παναγιώτης Μακρόπουλος. Διευκρίνισε μάλιστα ότι στη συνάντηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα συνδεθεί το Σιδηροδρομικό Μουσείο της Δράμας και το Σιδηροδρομικό Πάρκο που σχεδιάζεται από τον σύλλογο, με την υπόλοιπη πόλη.

Φωτογραφία αρχείου

Τα μέλη του Ηφαίστου ενημέρωσαν τον Δήμαρχο, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα, 8 χρόνια μετά, επιδιώκουν να αναβιώσουν το δρώμενο της έλευσης του Άη Βασίλη με τρένο στη Δράμα που είχε σταματήσει να διεξάγεται το 2013, λόγω της οικονομικής κρίσης και των αλλαγών που υπήρξαν στον ελληνικό σιδηρόδρομο αλλά και της συνταξιοδότησης προσωπικού.
Ο κ. Μακρόπουλος, ανέφερε στα «Χ» ότι ο Δήμος Δράμας θα βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια, παρέχοντας τα δώρα που θα μοιράζει ο Αι Βασίλης και τον στολισμό του χώρου, καθώς το δρώμενο είναι ενταγμένο στην φετινή Ονειρούπολη. Πρόσθεσε ότι το τρένο που θα μεταφέρει τον Άη Βασίλη θα είναι μια παλιά ατμομηχανή που βρίσκεται στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας, η οποία θα ακολουθείται από βαγόνι του orient express και θα κινείται στις ράγες με τη βοήθεια οχήματος Unimac που θα βρίσκεται στο πίσω μέρος της αμαξοστοιχίας.
Την πρόθεση του “Ηφαίστου” να αναβιώσει και πάλι το δρώμενο είχε ανακοινώσει από πέρσι σε δηλώσεις του στα «Χ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροδρομικών λέγοντας ότι «Θα ξαναφέρουμε τον Άγιο Βασίλη, τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών, στη Δράμα με τραίνο. Να ξανακούσουμε τις χαρούμενες φωνές, να δούμε πάλι εκείνο το υπέροχο χαμόγελο των εκατοντάδων παιδιών και τα σπινθηροβόλα μάτια τους στραμμένα στο τρένο”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξεκίνημα της έλευσης του Άη Βασίλη με τρένο στη Δράμα, ανήκει σε εκείνες τις ιστορίες «που γράφουν οι παρέες». Τουλάχιστον έτσι ξεκίνησε. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από μια παρέα σιδηροδρομικών το 1980 για να εξελιχθεί αργότερα σε μια γιορτινή δράση που συνδέθηκε άρρηκτα με την πόλη και τους ανθρώπους της, από τον Δεκέμβριο του 1980 μέχρι και το 2013. Πλέον ο Άη Βασίλης του Σιδηροδρόμου επανέρχεται, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων του “Ηφαίστου” και δίνει ραντεβού με τους μικρούς του φίλους, το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ