Υποδομές για τα επόμενα 50 χρόνια δημιουργεί ο Δήμος Προσοτσάνης

0
1390

Ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022 το μεγάλο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Προσοτσάνη, δηλώνει στα «Χ» ο Θ. Αθανασιάδης

Σε εξέλιξη είναι το μεγάλο έργο της αντικατάστασης τού δικτύου ύδρευσης στον Δήμο τής Προσοτσάνης, με προϋπολογισμό περίπου 6,5 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ τής Περιφέρειας ΑΜΘ και θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» επισημαίνει ότι η πρώτη από τις τρεις ζώνες ύδρευσης στην Προσοτσάνη έχει προχωρήσει πάρα πολύ, με τον εργολάβο να προχωρά χωρίς καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου της αντικατάστασης του παλιού δικτύου.
«Στο πλαίσιο των εργασιών ετοιμάζουμε και μια μεγάλη δεξαμενή νερού χωρητικότητας 2000 κ.μ. νερού. Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, μέσα στο καλοκαίρι ή ίσως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 το έργο που αφορά την Προσοτσάνη και την ΒΙΠΑ θα έχει ολοκληρωθεί» εξηγεί ο κ. Αθανασιάδης συμπληρώνοντας ότι την ίδια στιγμή υπάρχει εγκατεστημένη εργολαβία που αφορά την ύδρευση στις Κοινότητες Μικρόπολης, Καλής Βρύσης, Κοκκινογείων και τις επόμενες ημέρες βγαίνει σε δημοπρασία το έργο ύδρευσης της Καλλιθέας.
«Όταν τα έργα ύδρευσης σε όλες αυτές τις περιοχές ολοκληρωθούν θα μιλάμε για τελείως καινούργια δίκτυα ύδρευσης, τα οποία για τα επόμενα 50 χρόνια δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα» προσθέτει ο Δήμαρχος Προσοτσάνης.
Σε ότι αφορά τα έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 2.2 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Προσοτσάνης, πήρε ήδη “πράσινο φως” από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την υλοποίηση των έργων. Παράλληλα ο Δήμος Προσοτσάνης έχει δημοπρατήσει έργα νέας οδοποιίας, από τους Σιταγρούς μέχρι τον Μικρόκαμπο ενώ θα υλοποιήσει και έργα όπως η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη βόρεια πλευρά της Κοινότητας Σιταγρών. Παράλληλα ο κυκλικός κόμβος στην είσοδο του Φωτολίβους ολοκληρώνεται αλλά και στα έργα οδοποιίας μεταξύ Φωτολίβους και Καλού Αγρού έχει ήδη αποκατασταθεί ένα τμήμα του δρόμου. Επίσης έχει προχωρήσει το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης στην Κοινότητα Μαυρολεύκης ενώ έχουν εγκατασταθεί και συνεχίζουν να εγκαθίστανται παιδικές χαρές σε όλα τα χωρία. Αυτές τις ημέρες θα βγει σε δημοπρασία το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Γιαννίκειου Γυμνασίου της Πετρούσας, το οποίο θα έχει σχολική χρήση και σε αυτό θα μεταφερθεί και το Δημοτικό Σχολείο της Πετρούσας.
Ταυτόχρονα σε ότι αφορά το έργο του δρόμου από τους Πύργους προς το Φαλακρό, μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων, ο εργολάβος έχει τελειώσει τις προεργασίες και είναι έτοιμος να ρίξει τα ασφαλτικά όταν το επιτρέψουν οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Στόχος του Δήμου Προσοτσάνης είναι να προχωρήσει και στο υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου (πέραν αυτού των 3 χιλιομέτρων) με κάποια επόμενη χρηματοδότηση. «Εάν το έργο του δρόμου μέχρι το Φαλακρό υλοποιηθεί τότε δημιουργούνται σοβαρές προϋποθέσεις για την αξιοποίηση της περιοχής. Πιστεύω, όπως θεωρώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι στον Δήμο Προσοτσάνης, ότι η περιοχή των Πύργων θα μπορούσε να γίνει το “Μπάνσκο” της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η Κοινότητα Πύργων έχει αυτές τις προϋποθέσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ