Ο Ανδρέας Χαραλαμπίδης νέος πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου

0
2494

Στις κάλπες για την πρώτη ψηφοφορία της νέας δημοτικής περιόδου προσήλθαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, με την νέα σύνθεση του, όπως αυτή προέκυψε από τις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές. Στις 11.30 το πρωί της Κυριακής, σε μία σπονδυλωτή εκλογική διαδικασία εξέλεξαν το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου: από αριστερά Γερβάσης Γεωργιάδης γραμματέας, Ανδρέας Χαραλαμπίδης πρόεδρος και Μελισσινός Στέλιος αντιπρόεδρος.

Ο Ανδρέας Χαραλαμπιδης που προτάθηκε από την παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα” εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λαμβάνοντας 29 ψήφους επί 31 ψηφισάντων (από τα 33 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου). Στην ίδια ψηφοφορία καταμετρήθηκαν 2 λευκά ψηφοδέλτια… Στην συνέχεια ακολούθησε επόμενη ψηφοφορία για τον Αντιπροεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την οποία προτάθηκε ο κ. Στέλιος Μελισσινός από την παράταξη Πολη+Ζωη και για τον Γραμματεα του Δημοτικού Συμβουλίου για την οποία προτάθηκε ο κ. Γερβάσης Γεωργιάδης από την παράταξη Project Δράμα 2020.
Ψηφοφορία διεξήχθη και για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δράμας που θα έχουν θητεία έως τον Νοέμβριο του 2021.

Για την Οικονομική Επιτροπή
Η παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα” πρότεινε για μέλη της Οικονομικής Επιτροπής τον κ. Ανέστη Δερματίδη, τον κ. Γεώργιο Δεμερτζή, τον κ. Χρήστο Κυριακίδη, την κα Αναστασία Τόλιου τον κ. Ανδρέα Χαραλαμπίδη και τον κ. Αναστάσιο Χατζηγιάννη. Η παράταξη “Πόλη+Ζωή” για την Οικονομική Επιτροπή πρότεινε τους κ.κ. Μιχάλη Μλεκάνη, Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη, Στέλιο Μελισσινό, και Χρήστο Κιοσσέ. Η παράταξη Project Δράμα 2020 πρότεινε για την Οικονομικής Επιτροπή τους κ.κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση, Λευτέρη Χρυσοχοΐδη, Κυριάκο Αποστολίδη και Αχιλλέα Παπαδόπουλο.

Για την επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Η παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα” πρότεινε για μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τους κ.κ. Ανέστη Δερματίδη, Γεώργιο Δεμερτζή, Ελευθέριο Καλλινικίδη, Χρήστο Κυριακίδη, Αναστασία Τόλιου και Αναστάσιο Χατζηγιάννη. Η παράταξη “Πόλη+Ζωή” πρότεινε τους εξής: Xρύσα Σιδερά, Χρήστο Κιοσσέ, Φώτη Νικολαΐδη και Γιάννη Μυστακίδη. Η παράταξη “Project Δράμα 2020” πρότεινε τους εξής: Κυριάκο Αποστολίδη, Δημήτρη Ιωαννίδη, Παρθένα Κιόρτεβε και Γιώργο Μουχτάρη.
Αναλυτικά στις ψηφοφορίες που έγιναν, για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξήχθησαν τα εξής αποτελέσματα:

Για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου:
Πρόεδρος: Χαραλαμπίδης
29 και 2 λευκά
Αντιπρόεδρος: Στέλιος Μελισσινός
28 και 3 λευκά
Γραμματέας: Γερβάσης Γεωργιάδης
27 και 4 λευκά

Για την Οικονομική Επιτροπή:
H παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα” έλαβε 13 ψηφοδέλτια
Ανδρέας Χαραλαμπίδης 13
Γιώργος Δερμετζής …….12
Χρήστος Κυριακίδης …. 8
Αναστασία Τόλιου ……… 7
Ανέστης Δερματίδης ….. 7
Τάσος Χατζηγιάννης ….. 5

Η παράταξη Πόλη+Ζωή έλαβε 10 ψηφοδέλτια
Κων/ίνος Καλαϊτζίδης …10
Μιχάλης Μλεκάνης …….10
Στέλιος Μελισσινός ……. 5
Χρήστος Κιοσσές ……… 5

Η παράταξη Project Δράμα 2020 έλαβε 8 ψηφοδέλτια
Αλέξανδρος Τσιαμπούσης 8
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης .. 2
Αχιλλέας Παπαδόπουλος 5
Κυριάκος Αποστολίδης.. 5

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:

H παράταξη Ενώνουμε τη Δράμα έλαβε 13 ψηφοδέλτια
Λευτέρης Καλλινικίδης .12
Χρήστος Κυριακίδης …..12
Αναστασία Τόλιου ……… 8
Γιώργος Δεμερτζής ……. 7
Ανέστης Δερματίδης ….. 7
Τάσος Χατζηγιάννης ….. 5

Η παράταξη Πόλη+ζωή έλαβε 8 ψηφοδέλτια
Φώτης Νικολαΐδης ……..8
Χρύσα Σιδερά …………..8
Γιάννης Μυστακίδης …..5
Χρήστος Κιοσσές ………5

Η παράταξη Project Δράμα 2020 έλαβε 10 ψηφοδέλτια
Δημήτρης Ιωαννίδης ….8
Παρθένα Κιόρτεβε ……..8
Κυριάκος Αποστολίδης .7
Γιώργος Μουχτάρης …..5

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των Αντιδημάρχων
Σήμερα Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι αντιδήμαρχοι που θα αναλάβουν καθήκοντα για την νέα δημοτική περίοδο ενδεχομένως και οι πρόεδροι των οργανισμών και του Νομικού προσώπου του Δήμου Δράμας. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις φέρεται να αναλαμβάνουν σε θέσεις αντιδημάρχων ο κ. Μιχάλης Τάσου ως Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, ο κ. Μιχάλης Μουρβετίδης ως Αντιδήμαρχος Πρασίνου, ο κ. Χρήστος Κυριακίδης ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο κ. Γιάννης Εφραιμίδης ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, ο κ. Γιάννης Καψημάλης ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ενώ στην ΔΕΥΑΔ φέρεται να παραμένει ως πρόεδρος ο κ. Τάσος Χατζηγιάννης και στο Νομικό πρόσωπο ως πρόεδρος ο κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης και στον Πολιτιστικό Οργανισμό ο κ. Γιώργος Δεμερτζής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here