Πήραν το εισιτήριο για τα ΑΕΙ και δικαιολογημένα χαμογελούν

Ο Παναγιώτης Σαμαράς, o Παναγιώτης Καζαντζίδης και η Όλγα Αμπατζή μιλούν στα ΧΡΟΝΙΚΑ…

0
2246

O Παναγιώτης Σαμαράς, o Παναγιώτης Καζαντζίδης και η Όλγα Αμπατζή, όπως και πολλά ακόμη τα παιδιά από στη Δράμα πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και χαμογελούν μαζί με εκατοντάδες άλλους επιτυχόντες από όλη την Ελλάδα που είδαν τις προσπάθειές τους να επιβραβεύονται και να παίρνουν τελικά το εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Παναγιώτης Σαμαράς απόφοιτος του 1ου ΓΕΛ Δράμας, που πέρασε στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Ιωαννίνων συγκεντρώνοντας 12477 μόρια είπε ότι έδωσε για πρώτη φορά και η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη του επιλογή. Ο ίδιος λέει ότι ανέμενε την εισαγωγή του μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών παρόλα αυτά χρειαζόταν να έρθει και η επιβεβαίωση κάτι που έγινε πράξη με την ανακοίνωση των βάσεων και των εισακτέων στις σχολές τις προηγούμενες ημέρες. Για την εισαγωγή του στην σχολή χρειάστηκε επίπονη προετοιμασία όπως σημειώνει και πολύωρο διάβασμα. Είπε ότι τα θέματα στη Χημεία ήταν δύσκολα ωστόσο η προσπάθεια στέφθηκε από επιτυχία τελικά. Ο Παναγιώτης εξηγεί ότι η στήριξη σε αυτή του την προσπάθεια τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από την οικογένεια τους ήταν αμέριστη. Ήδη όπως αναφέρει επισκέφθηκε την σχολή του στα Ιωάννινα και τελικώς παρά τις δυσκολίες το εγχείρημα εξεύρεσης στέγης στέφθηκε από επιτυχία. Όπως τονίζει επίσης, απευθυνόμενος στους υποψηφίους που δεν πέτυχαν την εισαγωγή στην σχολή της επιλογής τους, “πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν έως ότου κάποια στιγμή να πετύχουν τον στόχο τους”.
Ο Παναγιώτης Καζαντζίδης, απόφοιτος του 4ου ΓΕΛ Δράμας συγκέντρωσε 12000 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή του στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο ίδιος δηλώνει ότι το αποτέλεσμα της εισαγωγής του στην σχολή έφερε ικανοποίηση και ενθουσιασμό στον ίδιο αλλά και στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του. Ο ίδιος είχε έφεση προς τα μαθηματικά και αγάπη προς το αντικείμενο των σπουδών με αποτέλεσμα να νοιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του.
Η Όλγα Αμπατζή, απόφοιτη του 3ου ΓΕΛ Δράμας συγκέντρωσε 16438 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή της στο τμήμα Χημικών Μηχανικών της Κοζάνης. Η σχολή ήταν η πρώτη της επιλογή και πέρασε δίνοντας εξετάσεις για πρώτη φορά. Η ίδια μιλά για μια δύσκολη χρονιά προετοιμασίας για τις εξετάσεις ωστόσο με σημαντική στήριξη από το περιβάλλον τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της. Η ικανοποίηση στο περιβάλλον της μετά την επιτυχία της είναι εμφανής τόσο από την οικογένεια όσο και από τους εκπαιδευτικούς της. Η ίδια δηλώνει αρκετά ικανοποιημένη που πέτυχε την εισαγωγή της στην σχολή της επιλογής της και δηλώνει για τους υποψηφίους που δεν πέρασαν στην σχολή της επιλογής τους ή δεν πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ότι η ζωή δίνει πάρα πολλές επιλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ