Ο Ανδρουλάκης παράγοντας αστάθειας και ακυβερνησίας!

0
201

Του Παναγιώτη Χατζηγεωργίου,
Δικηγόρου Δράμας


 

 

 

Δεξιοί, φιλελεύθεροι, ακροκεντρώοι, ακραιφνείς Μητσοτακικοί πέσανε πάνω του να τον κατασπαράξουν. Του καταλογίζουν ότι με τη στάση του ρίχνει τη χώρα στα βράχια. Τορπιλίζει τη σταθερότητα. Φέρνει την ακυβερνησία.
Ο μετριοπαθής και κεντροαριστερός Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται ως μπουρλοτιέρης και ολετήρας της χώρας!!! Ο λόγος; Αρνείται συνεργασία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο λόγος; Γιατί λέει ο Π/Θ παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του και το σπίτι του; Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά διατείνονται. Να μη θέλει να συγκυβερνήσει με τον ωτακουστή του; Που ακούστηκε; Είναι σοβαρή στάση αυτή ενός πολιτικού ηγέτη;
Προφανώς όσοι τα ισχυρίζονται αυτά, δεν θα είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να παντρευτούν και να συγκατοικήσουν με όποιον θα είχε υποκλέψει τις συνομιλίες τους, θα παρακολουθούσε την κρεβατοκάμαρά τους. Δικαίωμά τους. Αλλά πάει πολύ να θέλουν να επιβάλλουν αυτή την άποψή τους και σε άλλους. Δε λέει…
Ναι εντάξει θα πει κανείς. Αλλά δεν μιλάμε τώρα για την προσωπική αξιοπρέπεια του Ανδρουλάκη. Εδώ παίζεται η επιβίωσή μας. Θα έπρεπε να παραμερίσει τον εγωϊσμό του και την αξιοπρέπειά του για το καλό της πατρίδας. Είναι η επωδός πολλών, που υιοθετούν ακόμη το success story της Κυβέρνησης. Που παρά τις «μικροαστοχίες» θεωρούν τον Κυριάκο ως τον καλυτερότερο Πρωθυπουργό που είχε και θα έχει ποτέ αυτή η χώρα!!!
Αν λοιπόν εμμείνει στη θέση του ο Νίκος. Διακυβεύεται το μέλλον μας. Οδεύουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Θα πάμε σε πολλαπλές εκλογές. Η οικονομία θα κλυδωνιστεί και πάλι. Η κοινωνία θα απογοητευθεί. Η χώρα θα κινδυνεύσει πάλι με πτώχευση.
Μόνη λύση λοιπόν ο Μητσοτάκης. Αν δεν τον δεχθεί για Π/Θ ο Ανδρουλάκης, θα είναι αυτός ο αποκλειστικός υπαίτιος για όλα τα δεινά που θα μας βρούνε. Διατυμπανίζουν ως άλλες Κασσάνδρες οι Ηρακλειδείς του Μητσοτακισμού.
Οκ αδέλφια. Μπορείτε να έχετε τις απόψεις σας. Μπορούμε όμως να συνεννοηθούμε στα αυτονόητα. Πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε. Με νου, πολιτική οξυδέρκεια, ικανή εμπειρία.
Προηγούνταν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί 7 χρόνια τώρα σε όλες τις δημοσκοπήσεις. ναι ή όχι; Βεβαίως ΝΑΙ.
Ήταν πολύ πιθανό στις επερχόμενες εκλογές, να πετύχει την πολυπόθητη γι’ αυτόν αυτοδυναμία για να συνεχίσει να κυβερνά ως Ηγεμόνας, ναι ή όχι; ΠΡΑΓΜΑΤΙ.
Ήταν δεδομένο ότι σε αντίθετη περίπτωση θα συνεργάζονταν με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ναι ή όχι; ΠΡΟΦΑΝΩΣ.
Ποιος λοιπόν ευθύνεται που το Κυβερνητικό success story κατέρρευσε; Που η πιθανή αυτοδυναμία έγινε όνειρο θερινής νυκτός; Που η σίγουρη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ κλυδωνίστηκε; Που η δεύτερη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκλείστηκε;
Ο Νίκος Ανδρουλάκης; Προφανώς ΟΧΙ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Προφανώς ΝΑΙ.
Αυτός κυβερνά 4 χρόνια τώρα ως παντοδύναμος Ηγέτης. Αυτός ευθύνεται για τις υποκλοπές. Αυτός βαρύνεται με το βαθύ πελατειακό κράτος. Για τις αστοχίες. Για λάθη και παραλείψεις. Για όλα τα τραγικά, που διαιωνίστηκαν και επί της διακυβέρνησής του.
Ο Ανδρουλάκης δεν απέκλεισε τη συνεργασία με τη ΝΔ, αν αυτή αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές. Δηλώνει ότι στην περίπτωση αυτή θέλει πρώτον προγραμματική συμφωνία. Ότι εφόσον συμφωνήσουν, δεν μπορεί να είναι Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης. Ότι δηλαδή θα έκανε κάθε αξιοπρεπής αρχηγός, που σέβεται τον εαυτό του, την ηθική, το δίκιο.
Και δέχεται πόλεμο. Δεν μπορείς εσύ ο αρχηγός του τρίτου κόμματος να μας πεις ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός. Τον Π/Θ λέει εκλέγει ο Λαός. Γιατί, ποιο Σύνταγμα, ποιος νόμος, ποια κάλπη το λέει αυτό; Μήπως έχουμε Πρωθυπουργική Δημοκρατία; Μήπως ο Π/Θ εκλέγεται άμεσα από το Λαό και δεν το ξέραμε;
Στην Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία οι κάλπες εκλέγουν Βουλευτές των κομμάτων. Αν υπάρχει αυτοδυναμία, Π/Θ προφανώς γίνεται ο αρχηγός του πλειοψηφούντος κόμματος. Διορίζει Κυβέρνηση. Παίρνει την δεδηλωμένη της Βουλής. Κυβερνά. Αν όχι επιδιώκεται συνεργασία κομμάτων, που πρέπει να συμφωνήσουν στο πρόγραμμα. Και να καταλήξουν βεβαίως και στο πρόσωπο του Π/Θ.
Που μπορεί να είναι πολιτικό ή μη πρόσωπο. Που μπορεί να είναι ενεργό στέλεχος κόμματος ή όχι. Που μπορεί να είναι Βουλευτής ή όχι. Αυτά συμβαίνουν στις Δημοκρατίες. Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Στην Ελλάδα ΟΧΙ;
Γιατί θα πρέπει ο Ανδρουλάκης να καταπιεί την ντροπή του; Να δεχθεί για Πρωθυπουργό τον ωτακουστή του; Γιατί να μην παραιτηθεί ο Μητσοτάκης από την εν λόγω αξίωσή του και να προτείνει άλλο πολιτικό στέλεχος της δικής παράταξης για Π/Θ;
Οκ. Να προτάξουμε το μέλλον και το συμφέρον της χώρας. Να αφήσουμε στην άκρη εγωισμούς και φιλοδοξίες. Θέλει η ΝΔ να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και να έχει Πρωθυπουργό τον Αρχηγό της; Ας αλλάξει Αρχηγό. Επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τη ΝΔ και με Π/Θ τον Μητσοτάκη; Ας πάει ο Ανδρουλάκης σπίτι του και ας αναλάβει ο Λοβέρδος.
Γιατί ως γνωστόν στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η χώρα υπήρχε και πριν τον Μητσοτάκη και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ