Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τίμησε χθες ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής από τη Δράμα, που διακρίθηκε

0
1636

Τα παιδιά της ομάδας κατέκτησαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «καινοτομία» με το project «Εξυπνα φανάρια» και «Έξυπνο σπίτι για άτομα με ειδικές ανάγκες»


 

Τα συγχαρητήριά του για την εμφάνιση της σχολής εκπαιδευτικής ρομποτικής @robots που λειτουργεί στη Δράμα και διακρίθηκε στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης πριν από λίγο καιρό, εξέφρασε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.
Ο ίδιος κάλεσε την ομάδα στο γραφείο του και συνεχάρη τις προπονήτριες των παιδιών της σχολής κ.κ. Μαρία Σαρπότα και Ελένη Νουβάκη που τα καθοδήγησαν και τα οδήγησαν στην επιτυχία.
Η Μηχανικός Πληροφορικής κα Μαρία Σαρπότα είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ότι η πρώτη Ολυμπιάδα Ρομποτικής έγινε 7-10 Απριλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα παιδιά της ομάδας της σχολής συμμετείχαν στην κατηγορία “Exhibition” που αφορούσε ηλικίες 13-17 ετών, κατακτώντας το πρώτο βραβείο στην καινοτομία με το project «Έξυπνα φανάρια» και “Έξυπνο σπίτι για άτομα με ειδικές ανάγκες».
Πρόσθεσε ότι στο project το οποίο παρουσιάστηκε στα Αγγλικά στις κριτικές επιτροπές υπήρχαν έξι αυτοματισμοί. Η κα Σαρπότα είπε ότι επρόκειτο για ένα αρκετά καινοτόμο θέμα που είχε σαν στόχο με την τεχνολογία και τη χρήση αυτοματισμών να βοηθήσει τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Διευκρίνισε επίσης ότι το «Έξυπνο σπίτι» είχε παράθυρο που άνοιγε με αισθητήρες, ώστε να μην χρειάζεται κάποιος που βρίσκεται σε αμαξίδιο να δυσκολευτεί να ανοίξει το παράθυρο. Επίσης υπήρχε και ένα σύστημα εισόδου με κάμερα, για την αναγνώριση του ιδιοκτήτη. Με αυτό η πόρτα ανοιγόκλεινε μόνη της και σε περίπτωση παραβίασης χτυπούσε τον συναγερμό και έκλειναν αυτόματα κάποια άλλα συστήματα.
Ο κ. Παπαεμμανουήλ τόνισε ότι η Ρομποτική είναι το μέλλον στην εκπαιδευτική διαδικασία, είτε στην προσχολική ηλικία, είτε στην πρωτοβάθμια ή στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επεσήμανε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι νέοι διακρίνονται σε αυτόν τον τομέα και εκτός Δράμας. Ευχήθηκε ανάλογες διακρίσεις και σε διοργανώσεις εκτός Ελλάδος. Συνεχάρη επίσης και τους γονείς των παιδιών που τα στηρίζουν σε αυτές τις καινοτόμες προσπάθειες και πρωτοβουλίες. Είπε επίσης ότι τα παιδιά της ομάδας αποτελούν πρότυπα και για τα άλλα παιδιά ενώ προσέφερε ανθοδέσμες στην ομάδα όπως και ενημερωτικό υλικό με την ιστορία και την παράδοση της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!