Ο χρόνος μετράει αντίστροφα: 27 ημέρες για την Ονειρούπολη

0
605

Άρχισε η εγκατάσταση των πρώτων κατασκευών στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας


Με την εγκατάσταση των πρώτων κατασκευών να έχει ήδη αρχίσει από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και τις προεργασίες για τη λειτουργία της Ονειρούπολης στο Δημοτικό Κήπο να έχουν ήδη προχωρήσει, πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που αρχίζει στις 4 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιανουαρίου.
Tην περασμένη Δευτέρα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και η παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση ψυχαγωγικών παιχνιδιών στον χώρο της χριστουγεννιάτικης αγοράς, στο πλαίσιο της Ονειρούπολης 2022-2023, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση και για τη φετινή λειτουργία της. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκτιμήθηκε ότι από φέτος διασφαλίζεται περισσότερο η διαφάνεια στον τρόπο χορήγησης των αδειών στους επιχειρηματίες. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι στη φετινή οργανωτική επιτροπή δεν συμμετέχουν μόνο οι δημοτικές παρατάξεις αλλά και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς της πόλης (έμποροι, επιχειρηματίες εστίασης κτλ.).
Φέτος ο δήμος θα διαθέσει περίπου 362.000 ευρώ για την λειτουργία της Ονειρούπολης. Ο προϋπολογισμός αναμένεται να μειωθεί μετά τις εκπτώσεις από τους αναδόχους των έργων, αλλά σε αυτά τα έξοδα θα πρέπει να προστεθεί και ο «ήχος» που καλύπτεται από τη γενικότερη σύμβαση. Έτσι η φετινή Ονειρούπολη θα κοστίσει γύρω στις 370.000-380.000 ευρώ, ανάλογα με τις επιλογές του δήμου ενώ τα έσοδα που θα αποφέρει φέτος είναι περίπου 102.000 ευρώ από τα ψυχαγωγικά παιχνίδια.
Όλο το προηγούμενο διάστημα με τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, γίνεται μεθοδικά η συντήρηση του υφιστάμενου εξοπλισμού στα σπιτάκια, ώστε να είναι στην κατάλληλη κατάσταση κατά την τοποθέτησή τους στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Ο εργολάβος που ανέλαβε τις προεργασίες για την λειτουργία της Ονειρούπολης έχει αναλάβει ήδη δράση, ενώ υπογράφηκε η σύμβαση και με τον συντονιστή και τον διακοσμητή αλλά και την εταιρεία που θα αναλάβει τη μεταφορά των οικίσκων.
Υπενθυμίζεται ότι οι προτεινόμενες δράσεις της οργανωτικής επιτροπής για τη φετινή Ονειρούπολη, τις οποίες θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος Δράμας και θα τις επισκέπτεται δωρεάν το κοινό είναι: Η καλλιτεχνική δράση του ταχυδρομείου του Αι Βασίλη, η ζωγραφική προσώπου, το σπίτι του παραμυθιού, το ραδιόφωνο της Ονειρούπολης, το σαπωνοποιείο του Αι Bασίλη, το ξυλουργείο του Αι Βασίλη. Παράλληλα θα υπάρχει κέντρο πληροφόρησης και συντονισμού εθελοντών. Σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, προτάθηκε να γίνουν τρεις μεγάλες συναυλίες, να ενταχθούν δυο παιδικά θέατρα και να αξιοποιηθούν τοπικά συγκροτήματα της πόλης.
Η φετινή Ονειρούπολη έχει έναν ακόμη ιδιαίτερο χαρακτήρα, θα είναι αφιερωμένη θεματικά στην Ειρήνη, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στην κατεύθυνση αυτή η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε ένα πλάνο με κυρίαρχο ένα παιδικό χαρακτήρα, την Ειρήνη που είναι ένα μικρό κορίτσι, το οποίο επιλέγει να περάσει τα Χριστούγεννα στη Δράμα και στην Ονειρούπολη, για να ακούσει παραμύθια, να περιηγηθεί στους χώρους, να παίξει στο λούνα παρκ και στις 8 Ιανουαρίου, να φύγει από τη Δράμα και να μεταδώσει το μήνυμα της Ειρήνης σε όλο τον κόσμο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ