Ο Δημήτρης Καραμπατζάκης εξελέγη νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας

0
1126

– Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας για το 2022
– Η σύνθεση του νέου προεδρείου και τα ονόματα των εκλεγέντων στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Με την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας άρχισε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας για το 2022, υπό την προεδρεία του πλειοψηφούντος δημοτικού συμβούλου της Δημοτικής Αρχής, κ. Μιχάλη Μουρβετίδη, χθες Κυριακή 16 Ιανουαρίου. Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει στις 9 Ιανουαρίου, αλλά τελικά δεν διεξήχθη σε εκείνη την ημερομηνία, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του πρώην αντιδημάρχου, Χρήστου Κυριακίδη.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης συνεδρίασης, το φλουρί, στα «πιτάκια» που μοιράστηκαν στους δημοτικούς συμβούλους, έτυχε στον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “Project για τη Δράμα” κ. Λευτέρη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ευχήθηκε υγεία σε όλους. Ακολούθησε η διαδικασία για την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, με ψηφοφορία σε κάλπες που στήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Από την Δημοτική Αρχή προτάθηκε για πρόεδρος, όπως αναμενόταν, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καραμπατζάκης, από την παράταξη «Πόλη+Ζωή» ως αντιπρόεδρος προτάθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Μελισσινός και από την παράταξη “Project για τη Δράμα” ως γραμματέας του προεδρείου προτάθηκε ο κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος.
Από την ψηφοφορία εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης με 25 ψήφους και 5 λευκά. Αντιπρόεδρος ο κ. Στέλιος Μελισσινός με 28 ψήφους και 2 λευκά και Γραμματέας ο κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος με 30 ψήφους.
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραμπατζάκης, με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση, έκανε αναφορά στον εκλιπόντα αντιδήμαρχο Χρήστο Κυριακίδη, την θέση του οποίου πήρε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, λέγοντας ότι το έργο του Χρήστου Κυριακίδη ήταν εμφανές σε όλα τα σημεία της δικαιοδοσίας του. Σε ό,τι αφορά τα καθήκοντα που ανέλαβε ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε ότι προσδοκία του είναι η συνεργασία με όλους τους δημοτικούς συμβούλους και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να φανεί αντάξιος της θέσης που ανέλαβε. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκος συνεχάρη τον κ. Καραμπατζάκη ευχόμενος και στο υπόλοιπο προεδρείο καλή θητεία επ’ ωφελεία των δημοτών του Δήμου Δράμας.

Ποιοι εκλέχθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή
Αμέσως μετά ακολούθησε η διαδικασία εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και από τον Δήμαρχο ορίστηκε ότι στην επιτροπή θα συμμετάσχουν, χωρίς ψηφοφορία, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Χαραλαμπίδης και Ιωάννης Καψημάλης.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για την εκλογή των μελών της επιτροπής, συμμετείχαν τα μέλη των παρατάξεων “Ενώνουμε τη Δράμα” και “Δράμα Πρωταγωνίστρια” κ.κ. Γιώργος Δεμερτζής, Μιχάλης Τάσσου, Ανέστης Δερματίδης, Αναστασία Τόλιου Δάντζερα, Αναστάσιος Χατζηγιάννης και Μιχάλης Μουρβετίδης.
Στην επιτροπή εκλέχθηκαν οι δυο πρώτοι, δηλαδή οι κ.κ. Γεώργιος Δεμερτζής με 13 σταυρούς και ο Μιχάλης Τάσσου με 12 σταυρούς. Οι δυο αναπληρωματικοί εκλέχθηκαν μετά από κλήρωση, αφού υπήρξε ισοψηφία και ήταν οι κ.κ. Αναστάσιος Χατζηγιάννης και Ανέστης Δερματίδης με 9 σταυρούς αντίστοιχα.
Από την παράταξη «Πόλη + Ζωή» εκλέχθηκαν οι κ.κ. Μιχάλης Μλεκάνης με 9 σταυρούς, Στέλιος Μελισσινός με 8 σταυρούς και αναπληρωματικοί οι κ.κ. Φώτης Νικολαΐδης και Χρύσα Σιδερά με 7 σταυρούς αντίστοιχα.
Από την παράταξη “Project για τη Δράμα” εκλέχθηκαν οι κ.κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης και Λευτέρης Χρυσοχοΐδης με 8 σταυρούς αντίστοιχα και αναπληρωματικοί οι κ.κ. Κυριάκος Αποστολίδης και Δημήτρης Ιωαννίδης με 6 σταυρούς αντίστοιχα.

Ποιοι εκλέχθηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν για την παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα” και “Δράμα Πρωταγωνίστρια” οι κ.κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης με 13 σταυρούς και Μιχάλης Μουρβετίδης με 12 σταυρούς. Αναπληρωματικοί εκλέχθηκαν οι κ.κ. Γιώργος Δεμερτζής και Ανέστης Δερματίδης με 8 σταυρούς αντίστοιχα.
Για την παράταξη «Πόλη+Ζωή» στην επιτροπή εκλέγονται οι κ.κ. Χρύσα Σιδερά με 9 σταυρούς και Γιάννης Μυστακίδης με 8 σταυρούς. Αναπληρωματικοί θα είναι οι κ.κ. Φώτης Νικολαΐδης και Κώστας Καλαϊτζίδης με 7 σταυρούς αντίστοιχα.
Για την παράταξη “Project για τη Δράμα” εκλέχθηκαν στην επιτροπή οι κ.κ. Κυριάκος Αποστολίδης και Γιώργος Μουχτάρης με 7 σταυρούς και αναπληρωματικοί οι κ.κ. Γιορβάσης Γεωργιάδης με 6 σταυρούς και Παρθένα Κιόρτεβε με 5 σταυρούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ