Ο Δήμος Δράμας ναι μεν αποφάσισε, αλλά τελικά δεν πλήρωσε ακόμα τους παλιούς προμηθευτές του φεστιβάλ

0
1542

Κ. Αποστολίδης στα «Χ»: «Αυτοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις κατά του παλιού φεστιβάλ μπορεί και να προχωρήσουν σε κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου»

Παρά τις αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, εδώ και αρκετό καιρό για την αναδοχή των χρεών του παλιού φεστιβάλ και την αποδοχή της έκθεσης εκκαθάρισης, το θέμα της αποπληρωμής των προμηθευτών που είχαν να λαμβάνουν χρήματα και μάλιστα διέθεταν ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις δεν προχώρησε, κάτι που προκαλεί εύλογο προβληματισμό.
Το θέμα έθεσε για μια ακόμη φορά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Project για τη Δράμα” κ. Κυριάκος Αποστολίδης, δίχως όμως να λάβει, για μια ακόμη φορά, κάποια απάντηση.
Ο κ. Αποστολίδης μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» δήλωσε: «Πέρσι τον Απρίλιο είχαμε αποφασίσει ως Δημοτικό Συμβούλιο, να αποδεχθούμε την εκκαθάριση του παλιού φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Η απόφαση εκκρεμούσε από την προηγούμενη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο σκοπός της αποδοχής της εκκαθάρισης ήταν να γίνει η πληρωμή όλων των οφειλών σε προμηθευτές που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και είχαν αποφάσεις κατά του παλιού φεστιβάλ. Αυτό έγινε προκειμένου ο Δήμος Δράμας να αναλάβει αυτά τα χρέη και να τα πληρώσει. Αφού προχωρήσαμε σε αυτή την απόφαση, ο δήμος όφειλε να κάνει μια επικαιροποιημένη κατάσταση των οφειλών προς τους προμηθευτές, καθώς η εκκαθάριση είχε γίνει κάποια χρόνια πριν και κάποιες οφειλές μπορεί να μην υφίστανται πια. Μετά από αυτό το βήμα θα έπρεπε να ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότηση προκειμένου να πληρώσει όλους αυτούς τους προμηθευτές. Στην πράξη όμως, μετά από εκείνη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει γίνει τίποτα. Οπότε έχουμε αποδεχθεί την εκκαθάριση χωρίς να έχουμε προχωρήσει στα επόμενα βήματα και ουσιαστικά αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν απλήρωτοι».
Ο κ. Αποστολίδης πρόσθεσε ότι «Αυτοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις κατά του παλιού φεστιβάλ και αφού τώρα πια υπάρχει η απόφαση αναδοχής των χρεών του παλιού φεστιβάλ από τον Δήμο Δράμας, μπορούν πια να προχωρήσουν σε κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου, κάτι που θα δημιουργούσε δυσλειτουργία, αλλά και θα επιβάρυνε τον δήμο με περισσότερους τόκους και έξοδα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι τόκοι σε αυτές τις περιπτώσεις, (αφού μιλάμε για παλιά χρέη), είναι μεγαλύτεροι από τα κεφάλαια. Δυστυχώς τόσο στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στο προηγούμενο, έθεσα το θέμα αυτό αλλά δεν υπήρξε καμία απολύτως απάντηση. Από τον Δήμο Δράμας, δεν έγινε κάποια κίνηση μετά την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω αδιαφορίας 100%».
Σημειώνεται ότι οι παλιές αυτές οφειλές προς τους προμηθευτές του παλιού φεστιβάλ, έχουν φέρει πολλούς από αυτούς τους επαγγελματίες σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και ενώ πολλοί δικαιώθηκαν με δικαστικές αποφάσεις δεν εισέπραξαν τελικά τα χρήματά τους ενώ άλλοι που τα εισέπραξαν βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τις νομικές ενέργειες του δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολύχρονη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αποπληρωμής των οφειλών από τον δήμο έχει φέρει τους επαγγελματίες να κινδυνεύουν να χάσουν, λόγω παραγραφής, τα χρήματα που τους οφείλονται εδώ και πολλά χρόνια, ενώ άλλοι έχουν ήδη απολέσει το δικαίωμα αυτό λόγω της παραγραφής.
Η απόφαση αναδοχής των χρεών του παλιού φεστιβάλ από τον Δήμο Δράμας, είναι μια υπόθεση που τελεσφόρησε μέσα σε δυο διαφορετικές περιόδους του Δημοτικού Συμβουλίου. Η προηγούμενη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν είχε κάνει αποδεκτή την έκθεση εκκαθάρισης και την αναδοχή των χρεών του παλιού φεστιβάλ ταινιών. Μετά από πολλές καθυστερήσεις και ατελείωτες συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό επετεύχθη από την παρούσα σύνθεσή του, με σχετική απόφαση του οργάνου. Παρόλα αυτά και ενώ έχουν περάσει μήνες από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι προμηθευτές του παλιού φεστιβάλ οι οποίοι διαθέτουν ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις στα χέρια τους περιμένουν ακόμη να πληρωθούν, άγνωστο για πόσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ