Σε αυτόφωρο οδηγήθηκαν εργοδότες από τη Δράμα

0
1900

– Απαιτούσαν να επιστραφεί δώρο Χριστουγέννων και επίδομα αδείας που είχαν καταβάλει
– Γ. Σαβρίδης στα «X»: «Γνωρίζουμε πολλές ακόμη περιπτώσεις και θα τις στείλουμε εκεί που πρέπει»

Σε συλλήψεις εργοδοτών οι οποίοι ζήτησαν από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων και όχι μόνο, προχώρησαν χθες το μεσημέρι στη Δράμα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.
Πρόκειται για περίπτωση εργοδοτών που κατέθεσαν σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο Χριστουγεννιάτικο δώρο και στη συνέχεια ζήτησαν από τον εργαζόμενο να τους το επιστρέψει.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας, κ. Γιώργος Σαβρίδης, μετά την έξοδο από το μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας και μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε: «Είχαμε καταγγελία την προηγούμενη ημέρα, ότι υπάρχει εργοδότης που ζητά από εργαζόμενο τον οποίο απέλυσε τις προηγούμενες ημέρες, να επιστρέψει το δώρο των Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας που θα του καταβάλλει, γιατί όπως ισχυρίστηκε “η επιχείρηση δεν δίνει δώρα”. Το Εργατικό Κέντρο Δράμας, ενημέρωσε τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στα ζητήματα αυτά. Ο εργαζόμενος έκανε ανάληψη από τον τραπεζικό του λογαριασμό τα χρήματα που του καταβλήθηκαν από τον Εργοδότη και τα επέστρεψε αμέσως μετά, σε εκπρόσωπο της εταιρείας. Εκεί έγινε και η σύλληψη. Οι εργοδότες προσήχθησαν στην Ασφάλεια και κρατήθηκαν για να ακολουθήσει αυτόφωρη διαδικασία. Το ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον εργαζόμενο και κινήθηκε η διαδικασία του Αυτοφώρου εναντίον του εργοδότη. Έχουμε και κάποιες ακόμη καταγγελίες για άλλες περιπτώσεις. Αλλά οι περιπτώσεις αυτές διερευνώνται. Τέτοια περιστατικά είχαμε και πέρσι στη Δράμα. Έχουμε αύξηση αυτών των περιστατικών σε όλη την Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα και στην πόλη μας».
Ο κ. Σαβρίδης είπε στα «Χ» ότι πρόκειται για δικαίωση των όσων λέει το Εργατικό Κέντρο Δράμας, από τα προηγούμενα χρόνια και πρόσθεσε: «Οι εργαζόμενοι να μην φοβούνται και να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά, για να σταματήσουν αυτοί οι εκβιασμοί και οι εκφοβισμοί. Χριστούγεννα δικαιούνται να κάνουν όλοι. Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να βγάζουν νόμους από μόνες τους. Το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα είναι κατοχυρωμένο με νόμο. Θέλω να πω σε κάποιους εργοδότες να επιστρέψουν στους εργαζόμενους αυτά που έχουν πάρει πίσω, γιατί το Εργατικό Κέντρο γνωρίζει περιπτώσεις και θα κινηθεί ανάλογα».
Πρόσθεσε επίσης, ότι δεν έχει καμία επιχείρηση το δικαίωμα να επιβάλλει δικούς της νόμους στην αγορά εργασίας και να δημιουργεί συνθήκες «ζούγκλας» και διευκρίνισε: «Δεν μπορεί να εκβιάζεται ο εργαζόμενος, ότι αν θα μιλήσει κάπου, θα έχει συνέπειες. Γνωρίζουμε πολλές ακόμη περιπτώσεις και θα τις στείλουμε εκεί που πρέπει, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!