Ο Γιώργος Δεμερτζής στα “Χ”: “Ο Γιάννης Σακαρίδης ήταν η καλύτερη επιλογή για το Φεστιβάλ”

0
7871

Με ψήφους επτά υπέρ και τριών κατά, υπερψηφίστηκε η επιλογή του σκηνοθέτη Γιάννη Σακαρίδη, για την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας

Ο Γιώργος Δεμερτζής, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δράμας δηλώνει στα “Χ”: Ήταν η καλύτερη επιλογή για το Φεστιβάλ”

Με επτά ψήφους υπέρ και τρεις κατά, το ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας, αποφάσισε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, να προχωρήσει στην πρόσληψη κ. Γιάννη Σακαρίδη για την κάλυψη της θέσης του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Υπέρ της επιλογής του σκηνοθέτη και παραγωγού Γιάννη Σακαρίδη, τάχθηκαν τα μέλη του ΔΣ που πρόσκεινται στην Δημοτική Αρχή, επίσης οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξη Project και η εκπρόσωπος των εργαζομένων. Κατά της υποψηφιότητας τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Πόλη+Ζωή και Aυτοδιοίκηση Πολιτών Δράμας.

Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής είπε ότι η επιλογή του Γιάννη Σακαρίδη ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή, από αυτές που κατατέθηκαν ως προτάσεις και ήταν όλες αξιόλογες διευκρινίζοντας: “Αποφασίσαμε την πρόσληψη του Γιάννη Σακαρίδη, με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Ήταν η πλέον άξια επιλογή. Ερευνήσαμε όλες τις δυνατότητες που είχαμε”

Όπως εξήγησε ο κ. Δεμερτζής “Θελήσαμε να σεβαστούμε την μνήμη του Αντώνη Παπαδόπουλου και θα προχωρούσαμε σε ανακοινώσεις μετά το ΠΑΣΧΑ. Δεν καταλαβαίνω τις κατηγορίες των δυο παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Δεν θα άλλαζε κάτι εάν η διαδικασία επιλογής νέου καλλιτεχνικού διευθυντή γινόταν με κάποιο διαφορετικό τρόπο. Η πλειοψηφία στο ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι δεδομένη. Η επιλογή μας έγινε με μόνο γνώμονα τα προσόντα και το κύρος που θα έπρεπε να έχει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ. Μόνος σκοπός μας είναι το καλό του Φεστιβάλ. Ο Γιάννης Σακαρίδης είναι καταξιωμένος σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι πολυβραβευμένος και έχει μια λαμπρή πορεία. Είναι παιδί του ΦΤΜΜ Δράμας. Ήταν από τους αγαπημένους συνεργάτες του Αντώνη Παπαδόπουλου”.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Φεστιβάλ, εξέφρασε επίσης την λύπη του διότι όπως είπε “Λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Αντώνη, και στην διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης θίγουν με σχολιασμούς τους τις επιλογές του Πολιτιστικού Οργανισμού, οι οποίες είναι νομιμότατες και έγιναν με μοναδικό γνώμονα την επιλογή του καλύτερου υποψηφίου για την θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ. Δεν με εκπλήσσει η στάση τους. Φάνηκαν και πάλι κατώτεροι των περιστάσεων”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!