Ο ποδηλατικός τουρισμός στα καλύτερά του

Το 3ο ΒREVET Φιλίππων διέρχεται από τους δήμους Δοξάτου, Δράμας και Προσοτσάνης

0
3810

Το “Πάρκο Φιλίππων”, θα πραγματοποιήσει την 3η διεθνή εκδήλωση για την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού με τίτλο BREVET 200 χιλιομέτρων στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας στην Βόρεια Ελλάδα.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η 19 Οκτωβρίου 2019. Η έναρξη θα γίνει στις 8.30 πμ από τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων. Το μήκος της διαδρομής θα είναι 210 χιλιόμετρα με απόκλιση (+ -) 1 χιλιομέτρου, ανάλογα με τη συσκευή καταγραφής.
Η διέλευση των ποδηλατών θα γίνει από την διαδρομή: Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων – Λυδία – Καλαμπάκι – Φτελιά – Μικροχώρι – Δράμα – Κοκκινόγεια – Αγγίτης – Γραμμένη – Χαριτωμένη – Καλή Βρύση – Καλλιθέα – Περιχώρα – Αγιοχώρι – Αλιστράτη – Μεσορράχη – Νέα Μεσολακκιά – Λέων Αμφίπολης – Αμφίπολη – Νέα Μεσολακκιά – Παλαιοκώμη – Μικρό Σούλι – Ροδολίβος – Πρώτη – Αντιφίλιπποι – Ελευθερούπολη – Κοκκινόχωμα – Σταυρός – Αμυγδαλεώνας – Κρηνίδες – Τερματισμός. Οι παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης περιλαμβάνουν: Τελετή Έναρξης στις 19 Οκτωβρίου και Τελετή Λήξης στις 19 Οκτωβρίου
Όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές σχετικά με την εκδήλωση:
Συμμετέχουν μόνο ποδηλάτες άνω των 18 ετών, την ημέρα της εκκίνησης μπορούν να συμμετάσχουν. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Τα οχήματα θα πρέπει να κινούνται αποκλειστικά με ανθρώπινη δύναμη. Επίσης η εκδήλωση θα διεξαχθεί σε δρόμους ανοιχτούς στην κυκλοφορία και θα πρέπει να τηρείται ο Κ.Ο.Κ. και να υπάρχει σεβασμός σε όλους τους χρήστες του δρόμου. Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού είναι 13 ώρες και 30 λεπτά. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν εγκεκριμένο ποδηλατικό κράνος καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής.
Επίσης για νυκτερινή οδήγηση ή σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας θα πρέπει να έχουν σταθερά πιασμένα στο ποδήλατό ένα λευκό φως εμπρός και ένα κόκκινο φωτάκι πίσω. Πρέπει να φορούν ανακλαστικό γιλέκο . Επίσης συνίσταται οποιοδήποτε είδος ανακλαστικού στοιχείου σε χέρια ή/και πόδια. Ακόμη, τα οχήματα συνοδείας απαγορεύονται. Μόνο στα σημεία ελέγχου επιτρέπονται. Εξωτερική βοήθεια μεταξύ των σημείων ελέγχου απαγορεύεται επίσης…

Η φιλοσοφία του Brevet Φιλίππων
Σχετικά με την φιλοσοφία της εκδήλωσης, οι διοργανωτές επεσήμαναν σε προηγούμενες δηλώσεις τους στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι “Το Brevet Φιλίππων ή αλλιώς Brevet Philippi, είναι μια μεγάλη ιστορική ποδηλατική διαδρομή, 200 χιλιομέτρων, που ενώνει τους Δήμους Καβάλας, Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Αμφίπολης, Παγγαίου και Νέας Ζίχνης και περνάει μέσα από 20 χωριά. Η Ποδηλατική Διαδρομή στο Πάρκο Φιλίππων διασχίζει, 200 km κοινής ιστορίας και πολιτισμού, τουλάχιστον 8.000 ετών, συνδέοντας ορισμένα από τα σπουδαιότερα – από πολιτιστικής, ιστορικής αλλά και κοινωνικής πλευράς- σημεία του.
Η επιλογή της ημερομηνίας του αγώνα δεν είναι καθόλου τυχαία. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές η Μάχη των Φιλίππων ξεκίνησε γύρω στις 3 Οκτωβρίου το 42 πΧ, ενώ η δεύτερη και τελική μάχη έγινε στις 23 Οκτωβρίου. Με αυτή την αφορμή δημιουργείται ένα ενοποιητικό σύστημα ανάδειξης της ιστορικής μάχης, προβολής των ιστορικών μνημείων και των οικισμών της, προσελκύοντας αθλητές από όλο το κόσμο. Στη διάρκεια της διαδρομής τους, οι ποδηλάτες θα δουν από κοντά τα μνημεία του Πάρκου Φιλίππων, τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων που είνα πλέον μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς Unesco και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης. Παράλληλα θα γνωρίσουν τους κατοίκους όλων των οικισμών από όπου θα περάσουν, οι οποίοι έχουν ετοιμάσει για αυτούς τοπικά εδέσματα. Η δράση αποτελεί ετήσιο θεσμό και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece…
Το «Brevet Φιλίππων», αποτελεί ένα φιλόδοξο θεσμό με στόχους διεθνούς ανάπτυξης στις χώρες της Βαλκανικής αλλά και της Ευρώπης. Μέσω του θεσμού προωθούνται και αναδεικνύονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της περιοχής μέσω του πολιτισμού, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης προωθούνται τα τοπικά προϊόντα, παρέχονται υπηρεσίες τουρισμού και δραστηριοτήτων, ενισχύονται οι επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης, ψυχαγωγίας και μεταφορών. Προβάλλονται οι οικισμοί, και αναδεικνύονται δυναμικά τα πολιτιστικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ