Ο προγραμματισμός προσλήψεων στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δράμας

0
1192

Δύο τακτικοί υπάλληλοι και μέχρι εξήντα εποχικοί θα καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού

Την πρόσληψη δύο τακτικών υπαλλήλων στον Πολιτιστικό Οργανισμό, ενός ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού και ενός ΤΕ Οικονομικού-Λογιστικού, όπως και την πρόσληψη μέχρι εξήντα ατόμων κατηγορίας ΥΕ γενικών καθηκόντων με διάρκεια σύμβασης μέχρι και δύο μήνες αποφάσισε σε συνεδρίασή του, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Η απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού για το 2022.
Η απόφαση λήφθηκε καθώς το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας» απαρτίζεται από έναν μόνιμο διοικητικό υπάλληλο ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, δύο υπαλλήλους ΙΔΑΧ, ΔΕ Διοικητικού, που υπηρετούν στο αυτοτελές τμήμα Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, και κανέναν υπάλληλο Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως και κανέναν ΥΕ Φυλάκων.
Οι ανάγκες σε φύλαξη των χώρων του Δημοτικού Ωδείου καλύπτονται από έναν υπάλληλο Υ.Ε. Γενικών καθηκόντων με μετακίνηση από τον Δήμο Δράμας.
Επίσης το Ν.Π.Δ.Δ. – Ο.Τ.Α. «Πολιτιστικός Οργανισμός – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας», μετά την έκδοση σχετικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, σε συνδυασμό με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, είναι πλέον επιφορτισμένο με τη διοργάνωση του ετήσιου Ελληνικού και Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στο αυτοτελές τμήμα Φεστιβάλ υπηρετεί προσωπικό δύο ατόμων, εκ των οποίων το ένα στην Αθήνα, έχει συσσωρεύσει έναν υπερβολικά μεγάλο όγκο διοικητικής λειτουργίας, που είναι αδύνατο να διαχειριστούν οι μόλις δύο διαθέσιμοι υπάλληλοι του Νομικού Προσώπου. Επιπλέον, η ετήσια διοργάνωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας απαιτεί περιοδικά μέσα στο έτος επιπλέον προσωπικό για την υποδοχή, ταξινόμηση και διαχείριση του υλικού και των υποψηφίων καλλιτεχνών, αλλά και την προετοιμασία της διοργάνωσης, των εκδηλώσεων, των προβολών και των παράλληλων δράσεων.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δεμερτζής ανέφερε ότι, εκτός της εισήγησης της υπηρεσίας για προσλήψεις και ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό, πρέπει να κατατεθεί αίτημα για εποχικό προσωπικό και συγκεκριμένα για τις ανάγκες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, για τις οποίες κάθε χρόνο απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός ατόμων με πρόσληψη έως και δύο μήνες. Οι εργαζόμενοι αυτοί χρησιμοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τις ανάγκες του φεστιβάλ, όπως για τις ανάγκες προετοιμασίας που απαιτούνται στους χώρους προβολών των ταινιών, στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, στις παράλληλες δράσεις όλη τη διάρκεια του έτους (Ονειρούπολη, Ελευθέρια κλπ.).
Με τις παραπάνω διαπιστώσεις, το Δ.Σ. του οργανισμού κατέληξε στην πρόταση που τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και περιλαμβάνει την πρόσληψη δύο τακτικών υπαλλήλων, ενός ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού και ενός ΤΕ Οικονομικού-Λογιστικού, όπως και την πρόσληψη μέχρι εξήντα ατόμων κατηγορίας ΥΕ γενικών καθηκόντων με διάρκεια σύμβασης μέχρι και δύο μήνες, για το 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ