Ο «Τοίχος Καλοσύνης» συνεχίζει ακούραστα να προσφέρει στη Δράμα

0
6866

Πολύπλευρη η στήριξη του Τοίχου της Καλοσύνης κατά τη διάρκεια της
υγειονομικής κρίσης στη Δράμα

Μπορεί το ξεκίνημα να έγινε με τις γνωστές κρεμάστρες τροφίμων το 2016, ωστόσο στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι και σήμερα ο “Τοίχος της Καλοσύνης” στη Δράμα, έχει προβεί σε αμέτρητες πρωτοβουλίες στήριξης σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Ο Τοίχος της Καλοσύνης στη Δράμα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει τη βοήθειά του, πάντα ανώνυμα και εθελοντικά, ενισχύοντας με υγειονομικό υλικό, μέσα προστασίας και απαραίτητο εξοπλισμό τις δημόσιες δομές υγείας, τη μαθητική κοινότητα που επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες όπως και άλλους συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.
Στις 9 Φεβρουαρίου του 2020, ο Τοίχος της Καλοσύνης στη Δράμα γιόρτασε τα τέταρτα γενέθλιά του και απέδειξε ότι τα χρόνια που πέρασαν δεν μείωσαν την αποτελεσματικότητά του όπως έγινε με ανάλογες προσπάθειες σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι ανώνυμοι εθελοντές εξακολουθούν μέσα από τις δράσεις τους να μοιράζουν αγάπη και να δείχνουν ακούραστα ότι η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια και η αγάπη για τον συνάνθρωπο δεν έχουν
εκλείψει στις ημέρες μας.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε ότι αφορά τις δράσεις του Τοίχου της Καλοσύνης κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί 100 χειροποίητες παιδικές μάσκες στο Τμήμα Παιδιατρικής Νοσοκομείου Δράμας και 100 χειροποίητες μάσκες ενήλικων στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων τον Ιούλιο 2020. Ακόμη στο πλαίσιο της δράσης: «Ο τοίχος κοντά στους μαθητές» έγινε συγκέντρωση και διανομή Tablet, Laptop, PC (20 στο
σύνολο) σε μαθητές όλων των τάξεων τον Μάρτιο 2020. Παράλληλα από 24/03 μέχρι 5/4 έγινε έκκληση για οικονομική ενίσχυση και συγκεντρώθηκαν 2740,89 ευρώ με σκοπό τη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας όπου παραδώθηκαν 2.500 χειρουργικά γάντια, 2.500 ποδανάρια, 44 ολόσωμες φόρμες, 1 οθόνη smart, 10 αποστειρωμένες χειρουργικές ποδιές, 100 σκουφάκια χειρουργίου, 30 επαγγελματικές ασπίδες προσώπου.
Την ίδια ώρα παραδόθηκαν 1000 χειρουργικά γάντια στο Κέντρο Υγείας Δράμας, Παρανεστίου, Προσοτσάνης και Νευροκοπίου. Ακόμη στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ παραδόθηκε 1 Heart Block για το Μικροβιολογικό Εργαστήριο που αποτελεί εργαλείο για τη διαδικασία ταυτοποίησης του ιού SARS-CoV-2. Στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, 77 μάσκες υψηλής προστασίας για το τμήμα της ΜΕΘ.

Επιπρόσθετα, παραδώθηκαν εκατό χειροποίητες προσωπίδες προστασίας που κατασκευάστηκαν και διανεμήθηκαν σε συνανθρώπους που εκτελούν υπηρεσίες μεταφορών και παραδόσεων delivery, courier τον Μάρτιο του 2020. Και εξήντα υφασμάτινες μάσκες με μεμβράνη που είναι ειδικά διαμορφωμένες για να διευκολύνονται στην επικοινωνία τους παραδόθηκαν στο σωματείο κωφαλάλων της πόλης τον Αύγουστο του 2020. Σε όλες αυτές τις κινήσεις, όπως όλοι γνωρίζουν, οι πρωταγωνιστές είναι ανώνυμοι εθελοντές με διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και τους αξίζουν συγχαρητήρια, παρότι δεν είναι αυτός ο στόχος τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ