Όχι στη μεταφορά της λαϊκής λένε οι έμποροι

0
4539

Πρόταση για δυο λαϊκές στην οδό 19ης Μαΐου (Πέμπτη και Σάββατο) από τον Εμπορικό Σύλλογο – 435 υπογραφές για να παραμείνει στην 19ης Μαΐου.
Μιλάει στα «Χ» ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Μιλτιάδης Κιάκος.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την πρόταση που θα γίνει προς τον Δήμο Δράμας σχετικά με την προοπτική μετακίνησης της λαϊκής αγοράς από την οδό 19ης Μαΐου.
Η συγκέντρωση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου καθώς και άλλων επιχειρηματιών που συμμετείχαν έγινε στον ανοικτό χώρο του γηπέδου της Δόξας Δράμας και συγκεκριμένα στην εξέδρα των επισήμων, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προφύλαξης που επιβάλλονται εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.
Μιλώντας στα «Χ» ο Α’ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας κ. Μιλτιάδης Κιάκος σημείωσε ότι «τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που αφορούσε τη λήψη απόφασης για τον χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς. Παρόντες ήταν και καταστηματάρχες που δεν ανήκουν στον Εμπορικό Σύλλογο, όπως παρών ήταν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Δράμας κ. Στ. Γεωργιάδης. Πρέπει να αναφέρουμε ότι έχει ήδη γίνει κίνηση συναδέλφων που δραστηριοποιούνται γύρω από την οδό 19ης Μαΐου, οι οποίοι συγκέντρωσαν 435 υπογραφές υπέρ της άποψης να παραμείνει η λαϊκή αγορά στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Η πρόταση στην οποία κατέληξε τελικά η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου και είναι να πραγματοποιούνται δυο λαϊκές στην οδό 19ης Μαΐου. Η κάθε λαϊκή να γίνεται με βάση το είδος των προϊόντων που εκτίθενται. Την Πέμπτη να πωλούνται τα προϊόντα γης και θάλασσας, δηλαδή κυρίως τρόφιμα, και το Σάββατο πάλι στον χώρο της 19ης Μαΐου να πωλούνται τα βιομηχανικά – εμπορικά προϊόντα».
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κιάκος, η πρόταση αυτή έγινε δεκτή, σχεδόν παμψηφεί από τους παρευρισκόμενους, που προέρχονταν σε μεγάλο βαθμό από τις επιχειρήσεις πέριξ της 19ης Μαΐου και του κέντρου της πόλης. Η ενδεχόμενη μεταφορά της λαϊκής αγοράς επηρεάζει έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων είτε άμεσα είτε έμμεσα, όπως δήλωσε ο κ. Κιάκος, εξηγώντας ότι όλο το τελευταίο διάστημα, μετά την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, η μείωση της κίνησης στα καταστήματα της περιοχής ήταν αισθητή. Η διαφορά στην κίνηση ήταν περισσότερο έντονη στα καταστήματα που βρίσκονται εντός και πέριξ της οδού 19ης Μαΐου. Όσον αφορά τα υπόλοιπα καταστήματα του κέντρου, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν αυτή η πρώτη εικόνα οφείλεται στη μετακίνηση της λαϊκής ή στην κρίση της πανδημίας, όπως ανέφερε ο κ. Κιάκος.
Η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας δεν έχει μεταφερθεί ακόμη προς τον Δήμο Δράμας, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες σε συνάντηση που θα επιδιωχθεί με τον Δήμαρχο κ. Μαμσάκο.
Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, «είναι απαραίτητο η λαϊκή αγορά να μείνει στην οδό 19ης Μαΐου. Η όποια προοπτική μεταφοράς της λαϊκής αγοράς απαιτεί πολύ χρόνο και οργάνωση. Αυτό που έγινε την τελευταία περίοδο είναι μια βίαιη εξέλιξη που δρομολογήθηκε λόγω του κορωνοϊού. Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς προτείνουμε τη διεξαγωγή της λαϊκής σε δυο ημέρες, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ