Σήμερα το μεσημέρι οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

0
4721

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν δεν θα αναγράφουν προσωπικά στοιχεία, μόνο κωδικούς.
Για τις φετινές πανελλαδικές μιλάει στα «Χ» ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Δράμας κ. Γιώργος Σένδρος.

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της βαθμολογίας των εξεταζόμενων στις πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας, καθώς η ολοκλήρωση της βαθμολογίας για όλα τα μαθήματα αναμενόταν να γίνει το αργότερο μέχρι το βράδυ της Τρίτης. Στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, έως σήμερα το μεσημέρι οι Διευθυντές Δ.Ε. θα παραδώσουν στα Λύκειά τους τα ανάλογα δέματα των αποκομμάτων, ώστε το μεσημέρι οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα σχολεία και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.
Όλα τα ΓΕΛ θα λειτουργήσουν σήμερα, Παρασκευή, με την παρουσία του Διευθυντή ή του Υποδιευθυντή και ενός ακόμα εκπαιδευτικού, οι οποίοι θα πρέπει να ελέγξουν και να αναρτήσουν τις βαθμολογίες και να ελέγξουν και να αποδώσουν τον κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο σε όσους υποψηφίους τους δεν έχουν ακόμα αποκτήσει.
Μιλώντας στα «Χ» για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Σένδρος δήλωσε ότι στο πρώτο επιστημονικό πεδίο ο άγνωστος “Χ” είναι η Κοινωνιολογία που μπήκε για πρώτη φορά στη θέση των Λατινικών. «Το πιο φυσιολογικό είναι να έχουμε μια πολύ μικρή αύξηση των βάσεων» σημείωσε ο κ. Σένδρος.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στο δεύτερο και τρίτο επιστημονικό πεδίο υπάρχει το ενδεχόμενο πτώσης των βάσεων, ενώ η εκτίμηση για τις περιζήτητες σχολές είναι ότι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα. Επίσης αναμένεται πτώση στις σχολές με βαθμό από 15,5 και κάτω ενώ σε ό,τι αφορά το τέταρτο πεδίο και τις οικονομικές σχολές, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι θα υπάρξουν οι γνωστές αυξομειώσεις.
Όπως επεσήμανε ο κ. Σένδρος, κυρίαρχος για τη διαμόρφωση των βάσεων δεν είναι μόνο η βαθμολογία των παιδιών, αλλά και η ζήτηση που θα παρουσιάσουν οι σχολές, συμπληρώνοντας ότι η υποβολή των μηχανογραφικών λήγει στις 17 Ιουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταστάσεις βαθμολογιών που θα αναρτηθούν στα σχολεία θα αναγράφουν τους κωδικούς των υποψηφίων και τους βαθμούς τους χωρίς να αναφέρουν ονόματα. Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν και μέσα από την εφαρμογή http://results.it.minedu.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας.
Το Υπουργείο Παιδείας κατέστησε σαφές ότι δεν θα πρέπει να κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει σήμερα μετά τη 1 το μεσημέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ