Οδηγίες για τους πολίτες απο τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας

0
7464

Αγαπητοί συμπολίτες, ο περιορι­σμός της εξάπλωσής του κορωνοϊού έχει στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων, οι οποίες είναι πιο ευάλωτες αν νοσήσουν, σε σο­βαρές επιπλοκές.

Ευπαθείς ομάδες πληθυσμού θε­ωρούνται οι πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς και άτομα οποιασδή­ποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. χρόνια αναπνευστι­κά νοσήματα, κακοήθειες κτλ), που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύ­νου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών.

Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο, κρατάμε πάντοτε τα ατομικά μέτρα υγιεινής, δεν αγκαλιά­ζουμε, δεν φιλάμε, δεν χαιρετάμε δια χειραψίας ή αν συμβεί κατά λάθος, απολυμαίνουμε τα χέρια μας και αποφεύγουμε το συγχρωτισμό.

Εάν νιώσουμε κάποιο σύμπτωμα μένουμε σπίτι μας και τηλεφωνούμε στον Ιατρό μας ή στο 1135 του ΕΟΔΥ για περισσότερες οδηγίες.

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτω­μάτων σε ανθρώπους, που προέρ­χονται από περιοχές, στις οποίες υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού και ήρθατε σε επαφή χωρίς να το γνωρί­ζετε, τηλεφωνήστε στον προσωπικό σας ιατρό, ώστε να πάρετε οδηγίες ή στον τετραψήφιο αριθμό 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγεί­ας (ΕΟΔΥ).

ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕ­ΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ: Νοσο­κομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Ιδιωτικά Ιατρεία

Ο κορωνοϊός είναι μια πραγματικό­τητα, την οποία μονάχα εμείς, δηλα­δή ο καθένας μας ατομικά μπορεί να περιορίσει. Αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και υπευθυνότητας να συμμορφωθούμε στις υποδείξεις των υπεύθυνων φορέων.

Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατού­μαστε. Μένουμε σπίτια μας!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ