Άλλα 3 σχολεία με κρούσματα

0
12753

Σε 13 σχολικές μονάδες διαπιστωμένα κρούσματα τις τελευταίες 15 μέρες

Στη δίνη της πανδημίας βρέθηκαν με καταγεγραμμένα κρούσματα σε τμήματά τους 13 σχολικές μονάδες της Δράμας τις τελευταίες 15 ημέρες. Οι τρεις εκπαιδευτικές μονάδες οι οποίες πρόσφατα ανέστειλαν τη λειτουργία τμημάτων τους λόγω κρουσμάτων είναι το 8ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το ΔΙΕΚ Δράμας και το 15ο Δημοτικό Σχολείο.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι 10 εκπαιδευτικές δομές, σε τμήματα των οποίων καταγράφηκαν κρούσματα covid-19 είναι το 8ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας (η λειτουργία τμήματος του σχολείου ανεστάλη μέχρι 13 Νοεμβρίου), το Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας (σε τμήμα της εκπαιδευτικής δομής ανεστάλη η λειτουργία μέχρι 11 Νοεμβρίου), το 15ο Δημοτικό Σχολείο (ανεστάλη η λειτουργία σε τμήμα του σχολείου μέχρι 11 Νοεμβρίου), το 6ο Δημοτικό Σχολείο (ανεστάλη η λειτουργία σε τμήμα του σχολείου μέχρι 11 Νοεμβρίου), το 1ο Δημοτικό Σχολείο (ανεστάλη η λειτουργία σε τμήμα του σχολείου μέχρι 11 Νοεμβρίου), το 4ο ΓΕΛ Δράμας (ανεστάλη η λειτουργία του σχολείου στο σύνολό του μέχρι τις 9 Νοεμβρίου), το 3ο Γυμνάσιο Δράμας (ανεστάλη η λειτουργία τμήματος του σχολείου μέχρι 8 Νοεμβρίου), το 5ο Γυμνάσιο Δράμας (ανεστάλη η λειτουργία τμήματος του σχολείου μέχρι τις 8 Νοεμβρίου), το Ειδικό Νηπιαγωγείο Δράμας (τέθηκε σε αναστολή έως τις 5 Νοεμβρίου) και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δράμας (τέθηκε σε αναστολή μέχρι τις 5 Νοεμβρίου).
Στη λίστα του Υπουργείου Παιδείας δεν αναφέρονται τρία σχολεία, δηλαδή το 2ο Νηπιαγωγείο Καλαμπακίου, το οποίο είχε γίνει γνωστό ότι ανέστειλε τη λειτουργία του τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης, κρούσματα είχαν αναφερθεί σε τμήμα του ΕΠΑΛ Νευροκοπίου και του 3ου ΓΕΛ Δράμας από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Χ. Βαμβούρη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2ο Νηπιαγωγείο Καλαμπακίου θα λειτουργήσει κανονικά και σε πλήρη σύνθεση από σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, όπως έγινε γνωστό από τους νηπιαγωγούς του σχολείου σε ενημέρωσή τους προς τους γονείς. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ανέφεραν ότι έχει γίνει σχολαστικός καθαρισμός των χώρων, των επιφανειών, κάθε αντικειμένου και των παιχνιδιών καθώς και απολύμανση σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Η τήρηση των μέτρων προφύλαξης κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, δηλαδή η χρήση της μάσκας, οι αποστάσεις, ο σχολαστικός καθαρισμός και η χρήση αντισηπτικών και απολυμαντικών, βοήθησαν στην μη εξάπλωση του κορωνοϊού πέραν των 2 θετικών κρουσμάτων, εξήγησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.
Παράλληλα, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσους συνετέλεσαν να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση με ψυχραιμία και σύνεση και να υπενθυμίσουμε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Σημείωσαν δε ότι η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και μπορεί να μας ξαναχτυπήσει την πόρτα ένα άλλο κρούσμα κάνοντας έκκληση στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας και προφύλαξης. Οι ίδιοι διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα διαχείρισης για τον κορωνοϊό με σχολαστικότητα και συνέπεια, ώστε να προφυλάσσεται κατά το δυνατό η υγεία όλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ