Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα

0
415

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που ξεκίνησαν σε όλη την επικράτεια, συστήνουμε οι δημότες και κυρίως οι ηλικιωμένοι να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη χωρίς συνωστισμό. Στις περιπτώσεις που δεν είναι εφικτό, ανακοινώνεται ότι θα λειτουργεί για το κοινό δημόσιος κλιματιζόμενος χώρος και συγκεκριμένα το ισόγειο του νέου δημαρχείου. Ο συγκεκριμένος χώρος θα είναι διαθέσιμος στους δημότες από τις 8:00’ π.μ. μέχρι τις 21:00’ μ.μ. τις καθημερινές και το Σαββατοκύριακο από τις 9:00’ π.μ. μέχρι τις 15:00’ μ.μ. Σε κάθε περίπτωση, θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για αποφυγή συνωστισμού λόγω της πανδημίας covid.
Παρακαλούνται οι δημότες να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας από καύσωνα, όπως αυτά καθορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Τέλος, οι δημότες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση και ανάπτυξη δασικής πυρκαγιάς.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, η καύση οποιωνδήποτε φυτικών υπολειμμάτων, οι εργασίες υπαίθρου που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα χωρίς τη λήψη των κατάλληλων μέτρων, το κάπνισμα των μελισσών, η χρήση συσκευών έψησης, καθώς και η παράνομη απόρριψη σκουπιδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών εντός δασικών, χορτολιβαδικών και γεωργικών εκτάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ