Ογδόντα επτά προτάσεις ιδιωτικών επενδύσεων

Επενδύσεις 20 εκ. ευρώ περίπου υποβλήθηκαν στην Αναπτυξιακή Δράμας για χρηματοδότηση από το leader

0
2060

Ογδόντα επτά προτάσεις συνολικού ύψους 19.950.000 ευρώ για έργα ιδιωτικού χαρακτήρα που αντιστοιχούν σε δημόσια δαπάνη 11.650.000 ευρώ υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα Leader για ιδιωτικές επενδύσεις το οποίο διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας.
Το ύψος της δημόσιας δαπάνης για τις επενδύσεις που υποβλήθηκαν είναι πολλαπλάσιο κατά 379% της προκηρυχθείσας δημόσιας δαπάνης του προγράμματος που ήταν της τάξης των 3.076.000 ευρώ. Το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών δρομολογεί πλέον νέους στόχους για την εξεύρεση επιπλέον πόρων προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο γίνεται περισσότερες προτάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Leader σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η ANΕΔ.

Οι δυο προτάσεις της Ένωσης ξενοδόχων για τον τουρισμό
Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος Leader ιδιαίτερα σημαντική για το τουρισμό της Δράμας ήταν η περασμένη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου καθώς η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας κατέθεσε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας δύο προτάσεις στο πρόγραμμα Leader που σκοπό έχουν την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Άγγελος Καλλίας. Η πρώτη από αυτές προάγει τη συνεργασία φορέων και επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα με σκοπό τη διοργάνωση κοινών μεθόδων εργασίας για την ανάπτυξη τουριστικών υπηρεσιών, που συνδέονται με τον αγροτουρισμό και είναι ύψους 89.000 ευρώ. Μια πρόταση που στοχεύει στη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με το Τουρισμό.
Στο πλαίσιο της δεύτερης πρότασης ύψους 165.000 ευρώ, η Ένωση ξενοδόχων ως επικεφαλής συνεργατικού σχήματος με τους δήμους της Δράμας θα δημιουργήσει ένα DMO (Destination Management Organization) για τη διαχείριση του προορισμού καθώς και όλων των ειδικών μορφών τουρισμού με σκοπό το σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης της Δράμας.
Και στις δύο προτάσεις ο στόχος είναι να αναδειχθεί η Δράμα ως τουριστικός προορισμός και όχι να αναδειχθεί μεμονωμένα ένας σύλλογος η μία επιχείρηση ή μία δράση.
“Είναι σημαντικό που για πρώτη φορά δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς αντιμετωπίζουν τον τουρισμό με εξωστρέφεια και συνεργάζονται με ένα κοινό σκοπό. Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο που στηρίζει αυτή τη προσπάθεια από τη πρώτη στιγμή καθώς και τους υπόλοιπους δημάρχους, Αναστάσιο Καγιάογλου, Θεόδωρο Αθανασιάδη και Γιάννη Κυριακίδη και Θέμη Ζεκερίδη που αποδέχθηκαν τη πρόσκληση να συμμετέχουν και τα Δημοτικά Συμβούλια που ενέκριναν τη συμμετοχή. Ευχαριστούμε το σύνδεσμο οινοποιών που αποδέχθηκε να συμμετάσχει καθώς και όλες τις μεμονωμένες επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα που στηρίζουν τη προσπάθεια. Ελπίζουμε και οι δύο προτάσεις να εγκριθούν στο μέγιστο και τα επόμενα τρία χρόνια να δουλέψουμε ομαδικά με εξωστρέφεια για να πετύχουμε τους συλλογικούς στόχους που θέσαμε” ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Καλλίας.
Το συνεργατικό σχήμα της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας με τη συμμετοχή όλων των Δήμων του Νομού Δράμας, έχει σκοπό όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ, την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων στον τομέα του τουριστικού σχεδιασμού αλλά και την ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος του Νομού Δράμας. Συντονιστής φορέας αυτής της πρωτοβουλίας που επιδιώκει χρηματοδότηση προτάθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ