Ογκολογικό ιατρείο στη Δράμα

Θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή στο Νοσοκομείο Δράμας από τον ογκολόγο του Θεαγενείου Δ. Κασαράκη

0
2868

Την έναρξη λειτουργίας ογκολογικού ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας ανακοίνωσε το Σάββατο ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ Κώστας Μπλούχος. Μέσω γραπτής ανακοίνωσης μίλησε για έναρξη της συνεργασίας του Ιατρού κ. Δημητρίου Κασαράκη, παθολόγου – ογκολόγου του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και διευκρίνισε ότι υπεγράφη η μετακίνησή του και έτσι ο κ. Κασαράκης θα λειτουργεί εξωτερικό ογκολογικό ιατρείο κάθε Παρασκευή, για κάθε πολίτη που ανήκει στη συγκεκριμένη ευπαθή ομάδα.

Ο δραμινός Βουλευτής επεσήμανε ότι γίνεται μια αρχή και προσέθεσε ότι θωρακίζονται επικουρικά οι δομές υγείας τοπικά και κυρίως ενισχύεται το έργο της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου, που αντιμετωπίζει περιστατικά χειρουργικής ογκολογίας πρωτοπορώντας σε ποιότητα και αξιοπιστία. Απώτερος στόχος είναι όπως εξήγησε “βήμα-βήμα, να καταφέρουμε ώστε στο νοσοκομείο μας να μπορούν να βρίσκουν θεραπευτικό καταφύγιο όλο και περισσότεροι ασθενείς, οι οποίοι συχνά υποχρεώνονται να αναζητήσουν λύσεις για την υγεία τους εκτός Δράμας”.
Μάλιστα για την θετική αυτή εξέλιξη ο κ. Μπλούχος επεσήμανε την θετική συνδρομή της διοίκησης της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην δικαιοδοσία της οποίας ανήκει το Νοσοκομείο της Δράμας. Επέναισε δε την συναίνεση του κ. Κασαρή σε αυτή την μετακίνηση καθώς και την συμβολή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας που όπως είναι γνωστό πιέζει συνεχώς για την δημιουργία ογκολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Δράμας τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Ο κ. Μπλούχος για να επισημάνει τον θετικό χαρακτήρα αυτής της εξέλιξης χρησιμοποίησε την χαρακτηριστική έκφραση του ’Οσκαρ Ουάλντ ότι “Ο κόσμος χωρίζεται σε δύο τάξεις: αυτούς που πιστεύουν το απίστευτο και αυτούς που κατορθώνουν το ακατόρθωτο” προσθέτοντας ότι “Ο δρόμος προς τον Παράδεισο, είναι σπαρμένος με μικρές-μικρές προσπάθειες, που συντελούν στην ελάφρυνση του πόνου κάθε αναγκεμένου. Καλή συνέχεια σε όποιον και όποια αγαπά και εκδηλώνει ενεργά την αγάπη του, με πράξεις που λυτρώνουν… Κι ας μην φαίνονται με την πρώτη ματιά. Έτσι κι αλλιώς, τα θαύματα στην υγεία δεν τα βλέπεις. Τα ζεις”.
Τι έχει πει για την εξυπηρέτηση των ογκολογικών ασθενών στην Δράμα ο ογκολόγος κ. Δημήτρης Κασαράκης
Θυμίζουμε εδώ ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο ογκολόγος κ. Δημήτρης Κασαράκης είχε μιλήσει με επαινετικά σχόλια για το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Δράμας λέγοντας ότι αυτό διαθέτει τους καλύτερους γιατρούς στην Βόρεια Ελλάδα. “Είναι εφάμιλλοι και πολύ καλύτεροι πολλών καθηγητών” είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο κ. Κασαράκης τονίζοντας ότι παρόλα με αυτά στη Δράμα δεν υπάρχει ογκολογική μονάδα. Θα έπρεπε σημείωσε να γίνει τουλάχιστον μία μονάδα χημειοθεραπείας που έχει μικρό κόστος με μικρό αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού και δυο ογκολόγους.
Είχε εξηγήσει δε ότι εάν σταθμιστούν τα έξοδα που καλύπτει σήμερα ο ΕΟΠΥΥ για τις μετακινήσεις των ογκολογικών ασθενών από την Δράμα φαίνεται ότι η μισθοδοσία ενός τέτοιου τμήματος θα κόστιζε πολύ λιγότερο.Σχετικά δε με τον ισχυρισμό που είχε διατυπωθεί κατά καιρούς ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ογκολόγους να υπηρετήσουν στην Δράμα, είχε διευκρινίσει ότι αυτό δεν ισχύει λέγοντας ότι “οι ογκολόγοι έχουν την διάθεση να πάνε παντού. Παλαιότερα ήταν ίσως πιο λίγοι οι ογκολόγοι, αλλά όσο περνούν τα χρόνια βγαίνουν όλο και περισσότεροι. Θυμίζω ότι η ογκολογία έγινε επίσημα ειδικότητα μόλις το 1999 στην Ελλάδα”.Επεσήμανε ακόμη ότι ότι θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε νοσοκομείο μια ογκολογική μονάδα. “Μια μονάδα χημειοθεραπείας εάν δεν δικαιολογείται η ογκολογική κλινική δεν θα είχε πολύ μεγάλο κόστος”.
Φαίνεται λοιπόν ότι μετά από την αξιέπαινη προσπάθεια του κ. Μπλούχου και την συνδρομή ανώτερων κλιμακίων στον χώρο της υγείας και φυσικά την διαρκή πίεση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας ήρθε η ώρα να αποδειχθεί του λόγου του αληθές.
Κοινή πεποίθηση πάντως είναι ότι αυτό το βήμα θα πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για την δημιουργία και ογκολογικής κλινικής ή τουλάχιστον μονάδας χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο της Δράμας ώστε να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται περαιτέρω χιλιάδες ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους ταξιδεύοντας διαρκώς εκτός Νομού και επωμιζόμενοι επιπλέον ταλαιπωρία σε χρόνο και χρήμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here