Ανεμοδείκτης 21-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1961

ΤΗΝ Τετάρτη 16 Οκτωβρίου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κάτω Νευροκόπι η καθηγήτρια του τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΔΙΠΑΕ που εδρεύει στη Δράμα, κα Θεοδωρα Μέρου η οποία είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Νευροκοπίου Γιάννη Κυριακίδη, δημοτικούς συμβούλους και τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νευροκοπίου. Στην συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία του Δήμου Νευροκοπίου με το ΔΙΠΑΕ προκειμένου να γίνει μελέτη λιβαδοκτηνοτροφικής ανάπτυξης για την βελτίωση της κτηνοτροφίας στο Λεκανοπέδιο.

ΣΤΟΝ χώρο όπου εκτελούνται εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ στην 19ης Μαΐου στο πλαίσιο του ΒΑΑ βρέθηκε το Σάββατο ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας Μιχάλης Τάσσου. Ο κ. Τάσσου είχε συνάντηση με τον επιβλέποντα του έργου και μεταφέροντας την ανησυχία των καταστηματαρχών ζήτησε την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των έργων και την αποκατάσταση των όποιων ζημιών υπάρξουν από τις εργασίες. Οι εργασίες της υπογειοποίησης στο κέντρο στο πλαίσιο του ΒΑΑ αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του επόμενου χρόνου.

ΗΘΙΚΗ επιβράβευση για τις προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια αποτελεί η ανακοινωθείσα λειτουργία ογκολογικού ιατρείου στο Νοσοκομείο της Δράμας. Χάρη στις προσπάθειες του δραμινού Βουλευτή κ. Μπλούχου και την συνδρομή της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ το ιατρείο θα λειτουργεί πλέον στην Δράμα κάθε Παρασκευή. Ελπίδα όλων είναι αυτό το πρώτο βήμα να είναι η αρχή για μια πιο ολοκληρωμένη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών στην Δράμα.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ όπως μάθαμε χθες, από το καλοκαίρι οι νέες εγγραφές στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια της ΝΕ για διεύρυνση της βάσης των οργανωμένων μελών όπως αναφέρουν οι πληροφορίες σταμάτησε τον Αύγουστο και άρχισε και πάλι πριν από μια εβδομάδα. Από την μια χάνει, από την άλλη κερδίζει όπως φαίνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τοπικό επίπεδο. Ακούραστος ο γραμματέας της ΝΕ του κόμματος Δημήτρης Καρβούνης.

Η ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ γεμάτη αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Δράμας κατά την ομιλία της Κατερίνας Περιστέρη δείχνει ότι το ενδιαφέρον για τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις στον Τύμβο Καστά εξακολουθεί να είναι ακμαίο παρά το διάστημα αδράνειας που μεσολάβησε. Η έρευνα στον χώρο του Τύμβου Καστά θα έχει και συνέχεια πέρα από την συντήρηση και ανάδειξη των όσων ήδη έχουν βγει στην επιφάνεια από την αρχαιολογική σκαπάνη, σύμφωνα με όσα είπε η κα Περιστέρη.

ΜΕ την εμπειρία 15 σχεδόν χρόνων στο ελεύθερο επάγγελμα, ως Τοπογραφος Μηχανικός, 3 θητειών στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ΑΜ (2006-2016) και 1 θητείας στην Κεντρική Αντιπροσωπεία (2006-2010), αλλά και την εμπειρία του ως δημοτικός σύμβουλος ενός αρκετά μεγάλου Δήμου, αυτού της Δράμας, με πολλές ανάγκες στα τεχνικά θέματα, υποβάλει την υποψηφιότητα του για την Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στην κρίση των μηχανικών, όπως έκανε γνωστό ο Αλέξανδρος Τσιαμπούσης.

ΑΠΟ εβδομάδα σε εβδομάδα μετακινείται η ημερομηνία για την ανακοίνωση της προκήρυξης που αφορά την κάλυψη θέσεων του σωφρονιστικού προσωπικού στο νέο κατάστημα κράτησης της Δράμας (στο Νικηφόρο). Δεν είναι λίγοι όσοι αναζητώντας εργασία ρωτούν συχνά για την διαδικασία των προσλήψεων. Γρίφος η καθυστέρηση της πολιτείας με τις προσλήψεις μιας και προτεραιότητα όπως είναι γνωστό είναι η αποσυμφόρηση των ήδη υπαρχόντων σωφρονιστικών καταστημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ