Οι 13 κινήσεις του Δήμου Δράμας για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού

0
2509

Έκδηλη είναι η ανησυχία πολλών συμπολιτών μας, όπως συμβαίνει άλλωστε και στην υπόλοιπη χώρα, για τη διασπορά που μπορεί να έχει ο νέος κορωνοϊός Covid-19, όπως επίσης και για την επάρκεια των μέτρων που λαμβάνονται από την πολιτεία και τους φορείς της δημόσιας υγείας.

Δύο από τα ερωτήματα στα οποία οι πολίτες ψάχνουν απαντήσεις είναι το κατά πόσο τα μέτρα που λαμβάνονται επαρκούν και μέχρι πόσους συμπολίτες μας θα μπορούσαν να προστατέψουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση είναι κατανοητό ότι κάθε μέτρο που λαμβάνεται για την ανακοπή της διασποράς του νέου κορωνοϊού ενισχύει την άμυνα της κοινότητας και την προστασία του πληθυσμού. Στο πνεύμα αυτό άλλωστε, και σε εφαρμογή των αποφάσεων της πολιτείας, τόσο οι τοπικοί φορείς όσο και το σύνολο των εμπλεκόμενων σε θέματα δημόσιας υγείας προχωρούν σε αποφάσεις με κοινό στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.
Σε αυτή την κατεύθυνση μέχρι σήμερα ο Δήμος Δράμας, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, προχώρησε σε συγκεκριμένες αναγκαίες ενέργειες, όπως περιγράφονται παρακάτω:
-†Ολοκληρώθηκε η απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων.
†-Έκλεισαν οι αθλητικοί χώροι.Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. Οι δε, προπονήσεις θα γίνονται χωρίς την παρουσία κοινού και σε συνεννόηση με την υπηρεσία, όπως ορίζει η εγκύκλιος που περιγράφει την διαδικασία.
†-Ο ιατρός εργασίας έδωσε σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες προς όλους τους υπαλλήλους του Δήμου για τις ατομικές ενέργειες προστασίας τους. Αναρτήθηκαν οδηγίες και ανακοινώσεις σε όλους τους χώρους εργασίας.
†-Προσδιορίστηκαν οι ανάγκες σε αντισηπτικά διαλύματα και καθορίστηκαν οι χώροι στους οποίους πρέπει να γίνουν απολυμάνσεις.
†-Ήδη στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου υπάρχουν αλκοολούχα διαλύματα για κοινή χρήση και θα γίνει άμεσα προμήθεια άλλων διακοσίων φιαλών.
†-Εκπονήθηκε ειδικό πρόγραμμα απολύμανσης των εργασιακών χώρων που λειτουργούν και θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν κανονικά το κοινό.
†-Το Σάββατο οι χώροι του κεντρικού δημαρχείου, του ΚΕΠ και του παλιού δημαρχείου παρέμειναν κλειστοί, για να απολυμανθούν.
†-Οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ παραμένουν κλειστά. Το ΚΗΦΗ λειτουργεί με περιορισμένο αριθμό ωφελούμενων.
†-Οι υπάλληλοι των οποίων οι εργασιακές δραστηριότητες προσωρινά ανεστάλησαν με αποφάσεις δημάρχου τοποθετούνται και ενισχύουν τις υπηρεσίες που παραμένουν ενεργές και εξυπηρετούν κοινό.
†-Ο Δήμος Δράμας περιόρισε τις ώρες εξυπηρέτησης του κοινού στο 50% των καθημερινών ωρών εργασίας. Έτσι, το σύνολο των διοικητικών υπηρεσιών (εκτός ΚΕΠ) θα εξυπηρετούν τους πολίτες καθημερινά από 9.00 μέχρι 13.00.- Το ΚΕΠ θα εξυπηρετεί καθημερινά το κοινό από 9.00 έως 12.00 και 16.00 έως 19.00, ενώ το Σάββατο από 9.00 έως 12.00.

Τέλος, ο Δήμος Δράμας τοποθέτησε από το Σάββατο 14 Μαρτίου λουκέτα και επικόλλησε ενημερωτικά φυλλάδια σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους, σε παιδικές χαρές και σχολεία, καθώς παρατηρήθηκε ότι σε αυτούς τους χώρους υπάρχουν συναθροίσεις μικρών και μεγάλων Δραμινών πολιτών. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Δήμαρχος Δράμας, η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε και την Κυριακή τόσο στην πόλη της Δράμας, όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, όλες οι επιτροπές του Δήμου καθώς και τα ΔΣ των Νομικών και Δημοτικών Επιχειρήσεων θα συνεδριάζουν είτε δια περιφοράς. είτε δια τηλεδιασκέψεως, είτε δια ζώσης σύγκληση κεκλεισμένων των θυρών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ