Ιδιωτικές προτάσεις 11,5 εκ. μέσω Leader

0
1795

19 από τα 23 ενταγμένα έργα δημόσιου χαρακτήρα στη Δράμα προχωρούν στη διαδικασία χρηματοδότησης. Κατοχυρώθηκαν δύο νέες θέσεις εργασίας.
Γιώργος Παπαδόπουλος: «Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Τα πρώτα αποτελέσματα για τα έργα που αξιολογήθηκαν και πρέπει να τύχουν της τελικής
έγκρισης, καθώς και εκτενής αναφορά στην πορεία του προγράμματος LEADER έγινε στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος CLLD LEADER και του
Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαρτίου
2020 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και προέδρου της ΑΝΕΔ (Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας) στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Σε δήλωσή του στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος τόνισε ότι στη σύσκεψη κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός που προηγήθηκε για δυο νέες θέσεις με σύμβαση έργου στην ΑΝΕΔ (ενός Γεωπόνου ΠΕ και ενός Οικονομολόγου ΠΕ). Παράλληλα, όπως είπε, έγινε συζήτηση και για τις 87 προτάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα, που επιδιώκουν να χρηματοδοτηθούν από το Leader.
«Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση και την επιτόπια διερεύνηση στους χώρους εργασίας από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Δράμας. Τα βήματα είναι αργά και σταθερά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει υποχρηματοδότηση σε κάποια επιμέρους έργα. Νομίζω ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε επιπλέον πόρους για τις χρηματοδοτήσεις. Περιμένουμε θετικές εξελίξεις», ανέφερε ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος έγινε γνωστό από την Αναπτυξιακή Δράμας ότι την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 παραλήφθηκε και η σύμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας για την προμήθεια οχημάτων ειδικού σκοπού με συνοδό εξοπλισμό.
Όπως αναφέρει η ΑΝΕΔ: «Ήταν η τελευταία από τις 19 συμβάσεις έργων δημόσιου χαρακτήρα οι οποίες συντάχθηκαν μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών και ήταν προς υπογραφή στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER Ν. Δράμας. Συγκεκριμένα, 19 από τα 23 ενταγμένα έργα δημόσιου χαρακτήρα προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ, μετά την υπογραφή των συμβάσεων, προχωρούν στη διαδικασία χρηματοδότησης και υλοποίησης. Οι συμβάσεις των 4 έργων (Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) που απομένουν, συνολικού προϋπολογισμού 155.000 ευρώ, ετοιμάζονται, αφού αναμένουμε από τους δικαιούχους τα τελευταία δικαιολογητικά.
Από τα 19 αυτά έργα, οι φορείς του δημόσιου τομέα ξεκινούν τις διαδικασίες για την έγκριση δημοπράτησης, ενώ οι σύλλογοι μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την προμήθεια του εγκεκριμένου εξοπλισμού τους.
Παράλληλα με τα έργα δημόσιου χαρακτήρα η εταιρεία μας συνεχίζει την αξιολόγηση των προτάσεων των ιδιωτικών έργων. Στην τρέχουσα προκήρυξη υποβλήθηκαν 87 αιτήσεις για ένταξη με συνολική αιτούμενη χρηματοδότηση περίπου 11,5 εκ. ευρώ. Διαθέσιμα αυτή τη στιγμή είναι μόνο 3 εκ. ευρώ. Στελέχη της εταιρείας μας έχουν ολοκληρώσει τους απαιτούμενους επιτόπιους ελέγχους στα υπό αξιολόγηση έργα που είναι διάσπαρτα και στους πέντε δήμους της περιοχής παρέμβασης του νομού μας.
Σύντομα πλέον, εντός του Μαρτίου, θα έχουμε την ανακοίνωση και των πρώτων αποτελεσμάτων σε δράσεις για τις οποίες έχουμε επάρκεια πόρων και μπορούμε να εντάξουμε το σύνολο των υποβληθέντων επιλέξιμων προτάσεων. Μετά την αναμενόμενη κατανομή από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα προβούμε στην ανακοίνωση επιπλέον εντάξεων κυρίως στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!