Οι αντιδήμαρχοι έβαλαν γάντια και άρχισαν να καθαρίζουν

0
7381

Πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα καθαριότητας στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας

Σε μια συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα καθαριότητας και σεβασμού προς το περιβάλλον της πόλης προχώρησαν την Κυριακή αντιδήμαρχοι και μέλη της Τοπικής Κοινότητας Δράμας. Έπιασαν σκούπες και φαράσια, φόρεσαν γάντια και την καλή τους διάθεση και επιδόθηκαν σε μια προσπάθεια καθαρισμού του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας από τα σκουπίδια που άφησαν οι πολίτες. Το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας και των κλειστών καταστημάτων συνέρρεε, όπως ήταν φυσιολογικό, μεγάλος αριθμός πολιτών στο καταπράσινο πάρκο.
Μιλώντας στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου, ο οποίος συμμετείχε στην προσπάθεια αυτή, δήλωσε ότι:
«Ήταν μια πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και έγινε με περιορισμένο αριθμό ανθρώπων για να μην προκληθεί συνωστισμός και για να τηρηθεί η κοινωνική αποστασιοποίηση. Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε τόσο για λόγους καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας όσο και για λόγους ευαισθητοποίησης των πολιτών. Μαζέψαμε 15 σακούλες σκουπίδια, κυρίως μέσα από τις λίμνες και σημεία όπου σταματά το νερό. Ο υπόλοιπος χώρος καθαρίζεται κάθε ημέρα με τον συντονισμό του Αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα πρασίνου κ. Μουρβετίδη».
Ο καθαρισμός του χώρου από αιρετά στελέχη του Δήμου Δράμας δεν άφησε ασυγκίνητους και τους υπόλοιπους πολίτες, που βλέποντας την προσπάθεια αυτή, έβαλαν γάντια και συμμετείχαν ενισχύοντας την πρωτοβουλία, όπως εξήγησε ο κ. Μιχάλης Τάσσου.
Στην κίνηση αυτή συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Μ. Τάσσου, Χρ. Κυριακίδης, Μ. Μουρβετίδης, η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας κ. Εύη Αθανασιάδου οι κ.κ. Ανέστης Τοπαλίδης, Αλ. Ράδος κ.α.
«Θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι αντιλαμβανόμαστε τους κοινόχρηστους χώρους σαν μια προέκταση της προσωπικής μας αυλής. Δεν απαιτούμε να καθαρίσει τα σκουπίδια ο πολίτης,αλλά ζητούμε, φεύγοντας από τον κοινόχρηστο χώρο, να πάρει τα απορρίμματα και να τα πετάξει στον κάδο. Αν ο κάδος είναι γεμάτος, να προχωρήσει πέντε βήματα παρακάτω και τα πετάξει σε κάποιον άλλο κάδο» είπε ο κ. Τάσσου.
Σε ό,τι αφορά, πάντως, το πρόβλημα προσωπικού που υπάρχει στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Δράμας, ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση των «Χ» σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο προκειμένου να εγκρίνει τη μεταφορά δυο ατόμων στον τομέα της καθαριότητας μέσω της κινητικότητας, ενώ ήδη από τον Νοέμβριο ο Δήμος Δράμας έχει ζητήσει την πρόσληψη συνολικά δώδεκα ατόμων μέσω ΑΣΕΠ έχοντας ειδική πρόβλεψη στο προϋπολογισμό του. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Τάσσου, ο Δήμος Δράμας κινείται και στην κατεύθυνση απόκτησης καινούργιου εξοπλισμού (απορριμματοφόρα κτλ.) Η διαδικασία αυτή βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος Δράμας αναμένει την έναρξη του νέου προγράμματος της κοινωφελούς απασχόλησης προκειμένου να εντάξει προσωπικό τόσο στον τομέα της καθαριότητας όσο και σε άλλους τομείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ