«Στο πόδι» οι γονείς για τις κάμερες

0
3757

Δηλώσεις στα «Χ»του Γραμματέα της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρου Αλχαζίδη

Στο πόδι είναι οι ομοσπονδίες γονέων, οι οποίοι αντιδρούν στην προοπτική της χρήσης καμερών στις σχολικές τάξεις. Στην ίδια κατεύθυνση η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Αν. Μακεδονίας – Θράκης τάχθηκε ενάντια στη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος μέσα από τις σχολικές τάξεις.
Μιλώντας στα «Χ» ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Αλχαζίδης επεσήμανε ότι «Η Ομοσπονδία είναι αντίθετη με την τοποθέτηση των καμερών στα σχολεία και θα συμμετέχει στις κινήσεις που αποφάσισε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) αντιδρώντας σε αυτή την προοπτική. Καλούμε όλα τα συλλογικά όργανα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων να συνεδριάσουν τα διοικητικά τους συμβούλια και να εκδώσουν ανακοινώσεις καταδίκης της “ζωντανής μετάδοσης” των μαθημάτων».
Όπως είπε στα «Χ» ο κ. Θ. Αλχαζίδης, η Ομοσπονδία καλεί τους γονείς να συμπληρώσουν δήλωση με την οποία αρνούνται την μαγνητοσκόπηση των παιδιών στις σχολικές τάξεις.
«Πιστεύουμε ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση δεν έχει καμία παιδαγωγική αξία και δεν έχει σχέση με τη μόρφωση. Θεωρούμε ότι η νομοθετική ρύθμιση αυτή παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Θα πρέπει,λοιπόν, να καταδικαστεί από κάθε γονιό ξεχωριστά αλλά και οργανωμένα από τις ομοσπονδίες γονέων. Στη Δράμα δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατή η δημιουργία ένωσης γονέων. Κάνουμε προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της Δράμας για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τη δημιουργία ένωσης γονέων τόσο στην πόλη της Δράμας όσο και στους υπόλοιπους δήμους του νομού»σημειώνει ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Αν. Μακεδονίας – Θράκης, παραθέτοντας και δυο τηλεφωνικά νούμερα για τους συλλόγους γονέων που ενδιαφέρονται να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Οι τηλεφωνικοί αριθμοί είναι: 6973311876 και 6907217483.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η ΑΣΓΜΕ έχει ήδη αιτηθεί συνάντηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το θέμα των καμερών στις σχολικές τάξεις.
Καλεί, επίσης, σε συμμετοχή στις δράσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών σε μια σειρά από πόλεις της περιοχής μας, σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου, ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και τις κάμερες στις σχολικές τάξεις.

Η ανοιχτή επιστολή της ΑΣΓΜΕ προς όλους τους γονείς των μαθητών, αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητοί γονείς,
η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη βιντεοσκόπηση του μαθήματος.
Αυτή η νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης δεν έχει καμιά παιδαγωγική και μορφωτική αξία. Δεν έχει καμία σχέση με την ισοτιμία στη μόρφωση, όταν μάλιστα με ευθύνη της Κυβέρνησης 1 στους 4 μαθητές στη χώρα μας έμεινε εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο τα σχολεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας.
Αυτή η νομοθετική ρύθμιση παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών. Μπορεί να εκθέσει οποιονδήποτε μαθητή και εκπαιδευτικό σε οποιονδήποτε.
Αυτή η νομοθετική ρύθμιση πρέπει να καταδικαστεί από κάθε γονιό ξεχωριστά, αλλά και οργανωμένα από τα Όργανα του κινήματος Γονέων.
Καλούμε κάθε Ομοσπονδία, Ένωση και Σύλλογο Γονέων να εκδώσει ανακοινώσεις καταδίκης της ζωντανής βιντεοσκόπησης του μαθήματος.
Καλούμε κάθε Ομοσπονδία, Ένωση και Σύλλογο Γονέων να οργανώσει τη συμπλήρωση δήλωση άρνησης της βιντεοσκόπησης του παιδιού του κατά τη διάρκεια του μαθήματος και κατάθεσης αυτής στους Διευθυντές των σχολείων από κάθε γονέα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!