Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Δράμας σε διαμαρτυρία

0
3752

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Υγείας, σήμερα 7 Απριλίου, το Σωματείο εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας, το Σωματείο νοσηλευτικού προσωπικού Γ.Ν. Δράμας και η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Δράμας συντονίζονται με την μέρα Πανελλάδικής Δράσης και με ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές να σταθούν νοερά δίπλα στον αγώνα τους που θα γίνει στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου σήμερα στις 10.30 π.μ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο Απρίλης του 2020 είναι μάλλον ο δυσκολότερος μήνας, που θα βιώσουμε όλοι μαζί στην εργασιακή μας ζωή. Ένας δύσκολος μήνας για όλη τη χώρα και για την υγεία ολοκλήρου του ελληνικού πληθυσμού.
Είναι αδιαμφισβήτητο και δεδομένο ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και ότι εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες της υγείας του Δραμινού λαού.
Η 7η Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα υγείας. Μπροστά σε αυτήν την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που έχει προκαλέσει η παγκόσμια πανδημία του ιού SARS- CoV-2, θεωρείται απαραίτητο ότι η μέρα αυτή πρέπει να είναι ημέρα πανελλαδικής δράσης όλων των εργαζομένων στις δομές υγείας, με σκοπό να ακουστεί η φωνή μας σε όλα τα πέρατα της χώρας και να φτάσει στα αυτιά των αρμόδιων αρχών του τόπου.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε από τα τρία συνδικαλιστικά σωματεία του ΓΝΔράμας ( σύλλογος εργαζομένων, σωματείο νοσηλευτικού προσωπικού και Ένωση νοσοκομειακών γιατρών) να συμμετάσχουμε στο πανελλήνιο κάλεσμα για κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των νοσοκομείων της χώρας.

Τα αιτήματα μας είναι κοινά, δίκαια και αδιαπραγμάτευτα.
* Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μονίμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών
* Προτείνουμε πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
*Απαιτούμε επαρκή και κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Καλούμε όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές να στηρίξετε τα δίκαια αιτήματα μας και να σταθείτε δίπλα μας νοερά στον αγώνα που δίνουμε, μένοντας σπίτι σας, γιατί ο ιός είναι εδώ και μας απειλεί όλους.
Η κινητοποίηση θα λάβει χώρα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου την Τρίτη 7 Απριλίου και ώρα 10.30 π.μ.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

“Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη γη”, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!