Οι Κουμπαράδες της Αγάπης στα κεντρικά καφέ της Δράμας

0
1524

– Μία αξιόλογη πιλοτική δράση από την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ.
– Αλίκη Τσιαμούρα στα «Χ»: «Θέλουμε να βάλουμε τα νέα παιδιά στη φιλοσοφία της αλληλεγγύης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο»

Σε μία αξιόλογη πρωτοβουλία που έχει ως στόχο όχι μόνο τη στήριξη των πολιτών που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, αλλά και το να εισάγει στο σκεπτικό της αλληλεγγύης και τη νεολαία της πόλης, προχωρά η Ένωση Κυριών Δράμας.
Πρόκειται για την πιλοτική δράση με την ονομασία «Οι Κουμπαράδες της Αγάπης» που θα γίνει σε συνεργασία με κεντρικά καταστήματα καφέ, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά τροφίμων.
Η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας, κα Αλίκη Τσιαμούρα, που βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών με το «Βραβείο Αικατερίνης Π. Οικονόμου» για την εξαίρετη δράση κοινωνικής ευποιίας και φιλανθρωπίας της Ένωσης Κυριών, είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι η δράση με τίτλο «Οι Κουμπαράδες της Αγάπης» άρχισε την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, διάφανοι κουμπαράδες με το λογότυπο της Ένωσης θα βρίσκονται στα ταμεία των καφέ, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά τροφίμων με αποδέκτες τις ωφελούμενες οικογένειες της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ.
Η κα Τσιαμούρα δήλωσε στα «Χ»: «Σκοπός μας είναι η ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων, με στόχο να ωφεληθούν όσο γίνεται περισσότερες οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Πιστέψτε με, κάθε μέρα μάς επισκέπτονται καινούργιοι άνθρωποι, οι οποίοι ζητούν τη στήριξη της Ένωσης Κυριών και του Σπιτιού Ανοικτής Φιλοξενίας. Επίσης, υπάρχει και κάτι ακόμα πιο σημαντικό σε αυτή την πρωτοβουλία, κατά την άποψή μου: Θέλουμε να βάλουμε τα νέα παιδιά στη φιλοσοφία της αλληλεγγύης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Τα νέα παιδιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τους παλαιότερους, οι οποίοι δεν πέρασαν κρίσεις όπως η σημερινή. Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έτυχε να είναι λιγότερο τυχεροί από όλους εμάς. Συνεργαστήκαμε, λοιπόν, σε αυτή την προσπάθεια με μία σειρά από καταστήματα καφέ της πόλης και δημιουργήσαμε μία κοινή αφίσα που είναι αναρτημένη σε αυτά. Όλη αυτή η προσπάθεια έδειξε ότι στη Δράμα έχουμε παιδιά με αξίες και με σεβασμό στον συνάνθρωπο. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου. Μακάρι να πάει καλά όλο αυτό το εγχείρημα. Ελπίζω ο κόσμος της Δράμας να ανταποκριθεί για καλό σκοπό. Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αγοράσουμε τρόφιμα εν όψει των γιορτών, ώστε όλα τα τραπέζια των ωφελουμένων μας να είναι γεμάτα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ