Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ «υιοθέτησαν» τρία σημεία της Δράμας

0
21453

– «Σκούπα» στο πάρκο της Αγ. Βαρβάρας από 42 παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ
– Μιλούν στα «Χ» ο διευθυντής του σχολείου, κ. Σαλής, και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Κυριακίδης

Η διατήρηση της καθαριότητας των δημόσιων χώρων δεν είναι μόνο αυτονόητη ανάγκη, αλλά και δείγμα πολιτισμού. Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσει κανείς την αξία της είναι να συμμετάσχει και ο ίδιος σε κάποια εθελοντική δράση καθαρισμού.
Με τη σκέψη αυτή και όχι μόνο, οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Χρήστο Κυριακίδη, οργάνωσαν δράση καθαρισμού του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, κάτι που όπως φαίνεται ήταν μόνο η αρχή μιας ακόμη μεγαλύτερης προσπάθειας. Οι μαθητές του σχολείου συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο και συζήτησαν για την καθαριότητα, την ανακύκλωση και την προστασία της φύσης ενώ παράλληλα συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην εθελοντική δράση καθαρισμού.

Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας κ. Χρήστος Κυριακίδης, συνεχάρη το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας, τον διευθυντή κ. Τάσο Σαλή, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη συγκεκριμένη δράση που βοηθά στον καθαρισμό της πόλης αλλά κυρίως στην εκπαίδευση των μαθητών, προσθέτοντας ότι: «Το 1ο ΕΠΑΛ μας έχει δείξει πολλές φορές την πλούσια δράση του. Βρεθήκαμε στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας για να καθαρίσουμε αυτό το μοναδικό φυσικό τοπίο με απώτερο σκοπό οι ίδιοι οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι τα σκουπίδια που εμείς οι ίδιοι πετούμε καμιά φορά στο περιβάλλον θα πρέπει να τα μαζεύουμε για να κρατούμε την πόλη μας καθαρή.
Πιστεύω ότι μέσα από αυτές τις δράσεις μπορεί ο μαθητής αλλά και ο ενήλικας να καταλάβει και να συνειδητοποιηθεί περισσότερο στα θέματα που αφορούν την καθαριότητα στο περιβάλλον της πόλης μας, στα πάρκα και τις γειτονιές της. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το 1ο ΕΠΑΛ και την αποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά. Ο Δήμος Δράμας είναι ανοικτός σε τέτοιες πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ αλλά και με όποιο άλλο σχολείο, θα είναι κοντά σε τέτοιου είδους δράσεις».

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας κ. Τάσος Σαλής, μιλώντας για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εξήγησε ότι δυο τμήματα του σχολείου και συγκεκριμένα το Α2 και το Α3, σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» και με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, «υιοθέτησαν» κάποιους χώρους της πόλης και συγκεκριμένα το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, την Ανάπλαση και τον Περιφερειακό. Ξεκίνησαν λοιπόν από την Παρασκευή και θα συνεχίσουν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, τον καθαρισμό αυτών των χώρων, κάτι που θα γίνει από ομάδες μαθητών σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας. Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε ότι «Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα επισκεφθούμε τουλάχιστον 2–3 φορές τον κάθε χώρο με σκοπό να έχουμε μια καθαρή πόλη και να εμφυσήσουμε στα παιδιά την ιδέα της καθαριότητας, της ανακύκλωσης και της προστασίας της φύσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ