Οι νεοεκλεγμένοι σύμβουλοι που θα αναλάβουν σίγουρα χρέη αντιδημάρχου

- Την επόμενη εβδομάδα οι επίσημες ανακοινώσεις από τους νέους δημάρχους στους 5 δήμους της Δράμας

0
1458

Προ των πυλών είναι οι επίσημες ανακοινώσεις των νέων δημάρχων στους 5 δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας που θα ορκιστούν αυτές τις ημέρες. Στους 4 από τους 5 δήμους της Δράμας οι ορκωμοσίες των νέων δημάρχων και των αντίστοιχων δημοτικών συμβουλίων θα γίνουν το σαββατοκύριακο ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν επισήμως οι αποφάσεις των δημάρχων σχετικά με τις αντιδημαρχίες και τα πρόσωπα που θα τις αναλάβουν.
Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου θα τελεστούν οι ορκωμοσίες των νέων δημάρχων στους δήμους Δοξάτου και Προσοτσάνης. Στον Δήμο Δοξάτου ορκίζεται νέος δήμαρχος ο κ. Γιώργος Βογιατζής ενώ στο Δήμο Προσοτσάνης θα ορκιστεί εκ νέου δήμαρχος ο κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης. Στους δήμους Δράμας και Παρανεστίου οι ορκωμοσίες των νέων δημάρχων θα γίνουν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου. Στο Δήμο Παρανεστίου θα ορκιστεί εκ νέου δήμαρχος ο κ. Αναστάσιος Καγιάογλου και στον Δήμο Δράμας ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος. Στον Δήμο Νευροκοπίου η ορκωμοσία του νέου δημάρχου κ. Ελευθέριου Ταμπουρίδη θα γίνει το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου.
Παρότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τους νέους αντιδημάρχους θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα και σε κάποιους δήμους τα ονόματα δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε καν ανεπίσημα στους υποψηφίους αντιδημάρχους, από το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας προέκυψαν ορισμένα ονόματα που επιβεβαιωμένα θα αναλάβουν συγκεκριμένους τομείς. Χρησιμοποιούμε τον χαρακτηρισμό «επιβεβαιωμένα», διότι όπως ενημερωθήκαμε από ορισμένους δημάρχους, σε δημοσιεύματα που υπήρξαν σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ανακοινώθηκαν ονόματα και αρμοδιότητες ανακριβή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις και παρανοήσεις μεταξύ υποψηφίων αντιδημάρχων και νέων δημάρχων.
Μέχρι και χθες το μεσημέρι σε πολλές περιπτώσεις τα πρόσωπα και οι αρμοδιότητες των νέων αντιδημάρχων δεν είχαν ξεκαθαρίσει. Ωστόσο όπως προέκυψε από επιβεβαιωμένες πληροφορίες των «Χ» θα αναλάβουν χρέη αντιδημάρχου με βεβαιότητα, τα εξής πρόσωπα: Στις 4 από τις 5 αντιδημαρχίες του Δήμου Νευροκοπίου κατά τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο που ξεκινά τον Ιανουάριο θα αναλάβουν καθήκοντα αντιδημάρχου: ο κ. Γεώργιος Μίρκου στον τομέα των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, ο κ. Ανδρέας Τσεπνίδης και ο κ. Γεώργιος Στεφανίδης θα αναλάβουν παρεμφερείς αρμοδιότητες σε τομείς που αφορούν τη καθημερινότητα του πολίτη. Επίσης θα αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου και η κα Ελένη Αμβροσιάδου που θα τοποθετηθεί στους τομείς Παιδείας και της Κοινωνικής Μέριμνας. Στον ίδιο δήμο θα οριστεί και 5ος αντιδήμαρχος ο οποίος δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και θα αναλάβει τομείς μεταξύ των οποίων και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.
Στις 4 από τις 8 αντιδημαρχίες που θα ανακοινωθούν στον Δήμο Προσοτσάνης θα αναλάβουν με βεβαιότητα καθήκοντα αντιδημάρχου: ο κ. Ελευθέριος Κιλατζίδης στους τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού, ο κ. Αθανάσιος Ουρούμης στον τομέα των διοικητικών υπηρεσιών, ο κ. Σπυρίδων Αυγουστάτος θα αναλάβει τον τομέα της κοινωνικής μέριμνας και ο κ. Δημήτριος Τσίγκαλος θα αναλάβει τον τομέα προγραμματισμού του δήμου.
Για τις αποφάσεις των νέων δημάρχων σε σχέση με τις θέσεις των αντιδημάρχων στους υπόλοιπους δήμους θα πρέπει να αναμένουμε τις ανακοινώσεις που θα γίνουν στην διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ