Οι θέσεις στη Δράμα με τη νέα Κοινωφελή

0
1904

Πώς θα κατανεμηθούν οι απασχολούμενοι του προγράμματος που τελικώς αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τον Φλεβάρη.

Παράταση στις αρχικές εκτιμήσεις που προσδιόριζαν την ανακοίνωση του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ σε Δήμους, Περιφέρειες και άλλους φορείς εντός του Δεκεμβρίου, δίνουν οι τελευταίες πληροφορίες. Η ανακοίνωση του νέου προγράμματος εκτιμάται ότι θα γίνει τελικά περί τα τέλη Ιανουαρίου ή το πολύ εντός του Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε συνολικά 36.500 ανέργους και θα προσφέρει οκτάμηνη εργασία για εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ, έως 67 ετών.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν στην Δράμα είναι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία 574 και κατανέμονται ως εξής: 55 στον Δήμο Δοξάτου, 135 στον Δήμο Δράμας, 28 στον Δήμο Νευροκοπίου, 19 στον Δήμο Παρανεστίου, 46 στον Δήμο Προσοτσάνης και 291 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (στην Δράμα).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικότερα για τον Δήμο της Δράμας, στο τελευταίο πρόγραμμα απασχόλησης μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας απασχολήθηκαν, περίπου 150 άτομα σε διάφορες υπηρεσίες. Ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς βρίσκεται στις υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου. Ειδικότερα περίπου 80 απασχολούμενοι του προγράμματος καλύπτουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζονται σε προσωπικό καθαριότητας και ευπρεπισμού της πόλης και των κοινοτήτων της.
Σύμφωνα με γνώστες των αναγκών του Δήμου Δράμας, ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στους δύο τομείς, είναι απολύτως απαραίτητος και αυτό διότι όπως έχουν γράψει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ τα ΧΡΟΝΙΚΑ, ο τομέας Πρασίνου σήμερα δεν διαθέτει περισσότερα από τέσσερα άτομα μόνιμου προσωπικού ενώ πολύ μικρός είναι και ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας.
Η ένταξη των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας στις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας όλο το προηγούμενο διάστημα έχει αναδείξει την αναγκαιότητα της εργασίας τους. Η αποτελεσματικότητα τόσο του τομέα Πρασίνου όσο και του τομέα Καθαριότητας του Δήμου Δράμας αυξήθηκε δραματικά με την ένταξή των απασχολουμένων στο δυναμικό του Δήμου, σε σύγκριση με την εικόνα που υπήρχε τους προηγούμενους μήνες λόγω της έλλειψης προσωπικού…
Στην διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας εντάχθηκαν στον τομέα της Καθαριότητας του Δήμου Δράμας 47 ενώ στον τομέα του Πρασίνου 34 εργαζόμενοι πέραν των απασχολουμένων σε άλλους τομείς.
Το νέο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας έρχεται να εξυπηρετήσει πέραν των άλλων τις πάγιες ανάγκες των ΟΤΑ που κυρίως αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και το περιβάλλον.
Από την άλλη πλευρά ωστόσο μέσω του προγράμματος καταβάλλεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα αυξημένα προβλήματα ανεργίας και ειδικά της μακροχρόνιας ανεργίας που πλέον αφορά ένα σημαντικό ποσοστό ανέργων.
Η νέα φουρνιά απασχολουμένων μέσω του προγράμματος, αναμένεται να ενταχθεί στις υπηρεσίες μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους. Οι μηνιαίες απολαβές τους θα είναι έως 546 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ