Διανεμήθηκαν τρόφιμα σε 100 οικογένειες

0
1729

Επιτυχημένη η προσπάθεια του “Τοίχου της Καλοσύνης” στη Δράμα και κατά τις γιορτινές ημέρες.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν και η φετινή γιορτινή δράση του “Τοίχου της Καλοσύνης” στη Δράμα μέσα από την οποία αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά η αλληλεγγύη προς το οικονομικά αδύναμο τμήμα του πληθυσμού και τα αστείρευτα αποθέματα γενναιοδωρίας των συμπολιτών μας.

Η γιορτινή πρωτοβουλία του Τοίχου της Καλοσύνης συνοδεύτηκε από την σημαντική συμμετοχή του κόσμου στη δράση “Συλλέγουμε αγάπη-Συλλέγουμε τρόφιμα” του Τοίχου της Καλοσύνης καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής Ονειρούπολης. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά αισιόδοξο αφού μέσα από αυτή την πρωτοβουλία οι εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης διέθεσαν τρόφιμα σε περίπου 100 οικογένειες του Νομού Δράμας καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε αυτή την γιορτινή περίοδο.
Η ανταπόκριση του κόσμου στις δράσεις του “Τοίχου της Καλοσύνης” στην Δράμα δημιουργεί αισιοδοξία και περισσότερη διάθεση για την συνέχεια των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει ο “Τοίχος” στηρίζοντας οικογένειες στον Νομό Δράμας. Ενδεικτικό της επιτυχίας αυτών των πρωτοβουλιών ήταν μεταξύ άλλων και η δράση για την διανομή σχολικών ειδών για την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς που άρχισε το περασμένο καλοκαίρι και ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο βρίσκοντας ανταπόκριση από ευαισθητοποιημένους πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 100 τσάντες με σχολικά είδη και παραδόθηκαν στις οικογένειες των παιδιών με την βοήθεια και των κοινωνικών υπηρεσιών που υπέδειξαν στους εθελοντές, οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Ενώ μία ακόμη από τις αξιέπαινες προσπάθειες των εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης στη Δράμα ήταν η προσπάθεια συλλογής σχολικών βιβλίων που προηγήθηκε από τους εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης, χάρη στην οποία περίπου 2800 βιβλία διανεμήθηκαν σε σχολεία και βιβλιοθήκες του Νομού Δράμας βοηθώντας με τον τρόπο αυτό την φιλαναγνωσία αλλά κυρίως την πρόσβαση των παιδιών που δεν είχαν οικονομικές δυνατότητες, στο λογοτεχνικό βιβλίο. Θυμίζουμε ότι ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσπάθεια που έγινε για την ενίσχυση και της νέας σχολικής βιβλιοθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Προσοτσάνης, για την οποία οι εθελοντές του Τοίχου εισέπραξαν ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών.
Όλα λοιπόν δείχνουν ότι η επιτυχημένη, χάρη στην ανταπόκριση των συμπολιτών μας, προσπάθεια του Τοίχου της Καλοσύνης συνεχίζεται… Ο Τοίχος της Καλοσύνης στην Δράμα είναι από τους τελευταίους αν όχι ο τελευταίος που έχει απομείνει να λειτουργεί χάρη στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε κοινωνικά θέματα. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες προσπάθειες ξεκίνησαν και σε άλλες πόλεις τα προηγούμενα χρόνια αλλά ατόνησαν ή έπαψαν να υφίστανται. Η δράση του “Τοίχου” σχετίζεται με την σίτιση και την στήριξη άπορων οικογενειών τόσο με τις γνωστές κρεμάστρες του Τοίχου που υπάρχουν εντός της Δράμας όσο και σε επίπεδο τακτικής στήριξης δεκάδων συγκεκριμένων οικογενειών που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και βρίσκουν ανακούφιση από την ανυστερόβουλη και παράλληλα ανώνυμη βοήθεια των εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης.Για περισσότερες πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια μπορούν να καλέσουν στην γραμμή των εθελοντών του Τοίχου που είναι ο τηλεφωνικός αριθμός 694 523 3637.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!