Οι βάσεις εισαγωγής στην σχολή της Δράμας

Τι λέει στα ΧΡΟΝΙΚΑ για τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα της Δράμας ο καθηγητής Δ. Εμμανουλούδης

0
2456

Με δυο πενταετή πανεπιστημιακά τμήματα και μια σχολή θα λειτουργήσει φέτος η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Δράμα όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Δημήτρης Εμμανουλούδης, Καθηγητής Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος.

Συμπλήρωσε δε ότι η πανεπιστημιακή σχολή της Δράμας (Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών) έχει δυο τμήματα στην πόλη μας και δυο στην Θεσσαλονίκη (στην Θεσσαλονίκη λειτουργούν τα τμήματα Γεωπονίας και Διατροφής και Διαιτολογίας, της ίδιας σχολής που έχει έδρα την Δράμα). Στην ερώτηση δε κατά πόσο θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και νέα πανεπιστημιακά τμήματα στην Δράμα ο κ. Εμμανουλούδης απάντησε ως εξής: “Ας ξεκινήσουμε πρώτα με αυτά, διότι έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Υπήρξαν παράγοντες εκτός Δράμας οι οποίες προσπάθησαν (και το λέω μετά λόγου γνώσεως και με την ιδιότητα του τέως Αντιπρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ) να αφαιρέσουν τα τμήματα από την πόλη και να μείνουν στην Δράμα μόνον ΕΠΑΛ όπως και με δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Όμως έγιναν συντονισμένες προσπάθειες με επικεφαλής τον Δήμαρχο και όλους τους φορείς της πόλης, όπως και την Κοσμήτορα της σχολής και τον ομιλούντα. Καταφέραμε με πραγματικά πολύ μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο να κρατήσουμε τα δύο τμήματα αλλά να δημιουργηθεί και σχολή στην Δράμα. Κρατήστε αυτό που σας λέω, η Καβάλα έχει μία σχολή όπως αντίστοιχα μια σχολή έχει και η Δράμα”
Υπενθυμίζεται ότι ο ενδεικτικός αριθμός εισαγωγής φοιτητών στα δυο πανεπιστημιακά τμήματα της Δράμας ήταν 415, ωστόσο ο αριθμός είναι ενδεικτικός. Το πόσοι τελικά θα εγγραφούν και πόσοι θα παρακολουθήσουν μαθήματα είναι κάτι που θα φανεί το επόμενο διάστημα.
Για την ώρα αξίζει να σημειωθεί ότι οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστημιακά τμήματα της Δράμας όπως και της Καβάλας έχουν ως εξής μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας:

Στα ΓΕΛ
Η βάση στο τμήμα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ της Δράμας διαμορφώθηκε στα 7.794 μόρια για τα ΓΕΛ.
Η βάση εισαγωγής για το τμήμα ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ διαμορφώθηκε στα 6.923 μόρια για τα ΓΕΛ.
Η βάση για το τμήμα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ της Καβάλας διαμορφώθηκε για τα ΓΕΛ στα 4.643 μόρια
Η βάση για το τμήμα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ διαμορφώθηκε για τα ΓΕΛ στα 5.725 μόρια
Η βάση για το τμήμα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ της Καβάλας διαμορφώθηκε για τα ΓΕΛ στα 9.597 μόρια
Η βάση για το τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ της Καβάλας διαμορφώθηκε για τα ΓΕΛ στα 8.969 μόρια
Η βάση για το τμήμα ΧΗΜΕΙΑΣ της Καβάλας διαμορφώθηκε για τα ΓΕΛ στα 15.854 μόρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!