Οικονομική ανάσα στη Δράμα σε εστίαση, εμπόριο και ξενοδοχεία την γιορτινή περίοδο

0
643

– «Θύμιζε την περίοδο 2008 -2009 η κίνηση στην εστίαση τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων»
– Τι λένε στα «Χ» οι κ. Α. Τοπαλίδης, Α. Καλλίας και Γ. Κύρτσης


Ιδιαίτερα καλή είναι όπως αποδεικνύεται για τον τουριστικό κλάδο και ειδικότερα για τα καταστήματα εστίασης στη Δράμα αυτή η περίοδος λόγω της Ονειρούπολης.
Η εορταστική κίνηση επηρέασε θετικά ακόμη και τα εμπορικά καταστήματα δίνοντας μικρή οικονομική ανάσα κατά την διάρκεια των γιορτών, με τους καταστηματάρχες να αναμένουν και συνέχεια αυτή την εβδομάδα.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων Δράμας κ. Ανέστης Τοπαλίδης, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας είπε ότι η εικόνα που μετέφεραν οι εστιάτορες αλλά και αυτή που διαπίστωσε και ο ίδιος στο κατάστημά του, ήταν ότι υπήρξε μέχρι στιγμής τον Δεκέμβριο τεράστια κίνηση στη Δράμα ειδικά τα σαββατοκύριακα, αλλά και τις καθημερινές λόγω της Ονειρούπολης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Ήταν κάτι που έχουμε να το δούμε πολλά χρόνια. Γινόταν το αδιαχώρητο. Είχαμε κόσμο από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την Βουλγαρία. Το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, είχαμε την κορύφωση της κίνησης στα καταστήματα εστίασης. Υπήρξαν χιλιάδες παρέες που περίμεναν έξω από τα καταστήματα εστίασης. Δεν γινόταν να εξυπηρετηθούν όλοι. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και τα καταστήματα δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε τόσο πολύ κόσμο. Τολμώ να πω ότι, επειδή έζησα την Ονειρούπολη από τα πρώτα της βήματα, το σαββατοκύριακο και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, θύμιζε σε επισκεψιμότητα την περίοδο 2008 -2009. Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων είχε κόσμο από πάρα πολύ νωρίς, μέχρι πολύ αργά το βράδυ, όχι μόνο στα καταστήματα εστίασης. Γενικώς η πόλη δεν άδειαζε με τίποτα. Είχαμε πάρα πολύ κόσμο από γειτονικές πόλεις, δηλαδή Καβάλα, Σέρρες, Ξάνθη. Επίσης εξυπηρετήσαμε πάρα πολύ κόσμο και από Θεσσαλονίκη αλλά ακόμη και από Αθήνα, Τρίκαλα, Γιάννενα κλπ. Οι εντυπώσεις τους από τη γιορτινή Δράμα ήταν πολύ ωραίες. Μας είπαν πολλοί ότι η Ονειρούπολη είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο πάρκο Χριστουγένων και έδωσαν πολλά συγχαρητήρια και για τις δωρεάν δράσεις που ήταν πιο πολλές φέτος. Αλλά και σαν μέλος της διαπαραταξιακής επιτροπής έχω να πω ότι οι προτάσεις που κάναμε αποδείχθηκαν πολύ καλές, όπως η συμπλήρωση των δωρεάν δράσεων αλλά και η πρόταση που έκανα προσωπικά να ξεκινά το τρενάκι από την πλατεία διότι προσφέρει περισσότερη ασφάλεια και ωθεί τους επισκέπτες στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Περιμένουμε πολύ κόσμο και το επόμενο σαββατοκύριακο».
Πολύ καλή ήταν και η πληρότητα των ξενοδοχείων της Δράμας που κινήθηκε γύρω στο 85% το τετραήμερο των Χριστουγέννων. Η πληρότητα κυμαίνεται γύρω στο 80-85% μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, ενώ στο σύνολο του Δεκεμβρίου, διαμορφώνεται γύρω στο 40-45%, είπε στα «Χ» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελος Καλλίας, τονίζοντας ότι η περίοδος αυτή είναι πολύ καλή για τα επίπεδα των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Δράμας, παρόμοια με αυτή των ετών 2017 και 2018. Οι κρατήσεις των δωματίων έκλεισαν από νωρίς και δεν επρόκειτο για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, οι πληρότητες είναι πάρα πολύ καλές, υπάρχει διάθεση και φαίνεται ότι ο κόσμος θέλει να κυκλοφορήσει και να ταξιδέψει και αυτό είναι πολύ καλό».
Λόγω της Ονειρούπολης αλλά και του εοτρταστικού κλίματος που διαμορφώθηκε στο κέντρο της πόλης, η κίνηση αυξήθηκε και στα εμπορικά καταστήματα δίνοντας μικρή ανάσα στην οικονομική «Οδύσσεια» του εμπορικού κόσμου. «Δεν είχαμε βέβαια τα δεδομένα του 2019, αλλά είχαμε καλύτερη κίνηση. Καλύτερη από την προηγούμενη διετία. Ο κόσμος έκανε τις αγορές του. Υπήρξαν επισκέπτες και από άλλες πόλεις που επισκέφθηκαν την αγορά της Δράμας. Υπήρξαν επισκέπτες και από τη Βουλγαρία. Βοήθησε σε αυτό και το γιορτινό κλίμα, ο διάκοσμος, αλλά και το γεγονός ότι πλέον ο κόσμος ανεβαίνει και προς την πλατεία για το παγοδρόμιο και το τρενάκι. Ευελπιστούμε ότι μέχρι την πρωτοχρονιά θα υπάρξει ακόμη περισσότερη κίνηση» τόνισε στα “Χ” ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Κύρτσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ