Χιλιάδες επισκέπτες στην Ονειρούπολη

0
568

Μ. Τάσσου στα «Χ»: Αξιοποιώντας το διαδίκτυο κάναμε στοχευμένες κινήσεις προσέλκυσης κόσμου


 

Χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και πολλές ακόμη περιοχές της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό δέχθηκε μέχρι και τα Χριστούγεννα η Ονειρούπολη. Η κίνηση σε αυτό το διάστημα κορυφώθηκε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ενώ οι διοργανωτές περιμένουν επίσης αυξημένη κίνηση τις επόμενες ημέρες, καθώς η εορταστική περίοδος συνεχίζεται μέχρι την Πρωτοχρονιά και τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων λόγω του όγκου των επισκεπτών που έφθασαν με ΙΧ ή λεωφορεία υπήρχε μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης θέσης στάθμευσης, ενώ επαγγελματίες έκαναν λόγο για ημέρες που θύμιζαν το 2008, όταν ο θεσμός παρουσίαζε την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, σημειώνοντας ότι λόγω της μεγάλης ροής κυρίως σε καταστήματα του χώρου της εστίασης στάθηκε αδύνατον να εξυπηρετηθούν πολλοί επισκέπτες.
Από πλευράς διοργανωτών υπάρχει μια περισσότερο συγκρατημένη εκτίμηση, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μιχάλη Τάσσου να δηλώνει στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας σχετικά με την επισκεψιμότητα στην Ονειρούπολη ότι: «Παραδοσιακά η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων είναι μια ημέρα την οποία ο κόσμος αξιοποιεί για να κάνει μια εκδρομή. Δεν θα ήθελα να μιλήσω με υπερβολές, δεν το συνηθίζω, αλλά η εικόνα που προκύπτει τόσο από τα καταστήματα όσο και από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται μέσα στην αγορά είναι ότι υπήρξαν χιλιάδες επισκέπτες. Είχαμε συνωστισμό, πολλά αυτοκίνητα και έλλειψη θέσεων στάθμευσης. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η επισκεψιμότητα ήταν πολύ μεγάλη, από νωρίς το πρωί της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων μέχρι και πολύ αργά το απόγευμα, κάτι το οποίο μας χαροποιεί και μας δίνει την ικανοποίηση ότι καταφέραμε πράγματα».
Σε ό,τι αφορά τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι επισκέπτες για να φθάσουν στη Δράμα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού εξήγησε, ότι μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα οι οργανωμένες εκδρομές ήταν αρκετές, δηλαδή το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου μετρήθηκαν περισσότερα από 80 λεωφορεία που μετέφεραν επισκέπτες για την Ονειρούπολη στην Δράμα. Στην συνέχεια το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός εκδρομών με μεμονωμένους επισκέπτες.
«Εντύπωση κάνει φέτος το γεγονός της έλευσης αρκετών Τούρκων επισκεπτών τα δυο τελευταία σαββατοκύριακα, κάτι που ήρθε ως αποτέλεσμα της στοχευμένης προβολής που κάναμε στην Τουρκία. Αξιοποιώντας το διαδίκτυο κάναμε στοχευμένες κινήσεις προσέλκυσης κόσμου. Την προηγούμενη εβδομάδα, ευχαριστήσαμε με βίντεο σε όλες τις γλώσσες, τον κόσμο που επισκέφθηκε την Ονειρούπολη. Η διάδραση με το διαδίκτυο είναι τεράστια. Μόνο το βιντεάκι με τον Αη Βασίλη, το είδαν μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Οι άνθρωποι αυτοί είδαν ότι υπάρχει η Ονειρούπολη και τους κέντρισε το ενδιαφέρον να ψάξουν για αυτήν» τόνισε ο κ. Τάσσου.
Σε σχέση με τις επόμενες ημέρες μέχρι την αλλαγή του χρόνου και τις πρώτες ημέρες του 2023, επεσήμανε ότι επειδή αυτές τις ημέρες είναι κλειστά τα σχολεία, έχουν αρχίσει οι άδειες και ο κόσμος έχει μπει σε ένα εορταστικό κλίμα, αναμένεται επίσης μεγάλη προσέλευση κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ