Οκτώ επαγγελματικές ειδικότητες θα λειτουργήσουν στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Μιλά στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο υποδιευθυντής της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ κ. Ανέστης Τερζής

0
2897

Oκτώ επαγγελματικές ειδικότητες θα διδαχθούν στην ΕΠΑΣ μαθητείας του ΟΑΕΔ Δράμας κατά την περίοδο 2019-2020. Πρόκειται για τις ειδικότητες:
1. Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας.
2. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών.
3. Τεχνιτών Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων.
4. Καλλιτεχνικής Επεξεργασίας Μαρμάρου.
5. Κομμωτικής Τέχνης.
6. Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου
7. Ξυλουργών-Επιπλοποιώ
8. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων
Στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ εδώ και χρόνια εφαρμόζεται το δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης που σημαίνει ότι κατα την διάρκεια της διετούς φοίτησης των παιδιών γίνεται ταυτόχρονα και η πρακτική τους σε συναφή ειδικότητα όπως εξήγησε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο υποδιευθυντής της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στη Δράμα κ. Ανέστης Τερζής σημειώνοντας ότι τα παιδιά με τον τρόπο αυτό αποκτούν εμπειρία στο αντικείμενο που διδάσκονται σε επίπεδο θεωρίας και εργαστηρίων στην ΕΠΑΣ. Με τον τρόπο οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν όλα τα εφόδια ώστε να είναι έτοιμοι να ενταχθούν αμέσως στην αγορά εργασίας. Πολλά απο τα παιδιά που έχουν απασχοληθεί σε επιχειρήσεις κατα την διάρκεια της εκπαίδευσής τους στην ΕΠΑΣ έχουν ενταχθεί εργασιακά στις ίδιες επιχειρήσεις αμέσως μετά την συμπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.
Όπως είπε ακόμη ο υποδιευθυντής της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ Δράμας που βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο Δράμας – Κ. Νευροκοπίου – Δίπλα στο ΚΤΕΟ από 18 Ιουνίου έως 30 Αυγούστου. Δικαίωμα εγγραφής στην Α΄τάξη έχουν όσοι έχουν γεννηθεί τα έτη 1996 έως 2003.

Τι δικαιολογητικά απαιτούνται:
α) Τίτλος Σπουδών (Απολυτήριο Λυκείου, βεβαίωση αποφοίτησης της Α’ τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ ή ΕΠΑΣ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας)
β) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.
γ) Δύο φωτογραφίες.
δ) Επίσημα έγγραφα που να αποδεικνύουν τα δηλωθέντα στην αίτησή του/της, σχετικά με την οικογενειακή, κοινωνική και οικονομική κατάστασή του/της (οικογενειακό εκκαθαριστικό, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης)
ε) Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α., Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας του υποψήφιου μαθητή.

Στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας υπάρχουν οι εξής παροχές προς τους εκπαιδευόμενους:
1. Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
2. Απαραίτητα βιβλία – βοηθήματα
3. Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο.
4. Κατά τη διάρκεια της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών
5. Σπουδαστική άδεια, μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές
6. Επίδομα στέγασης και σίτισης, σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις
7. Αναβολή Στράτευσης.
Οι εκπαιδευόμενοι επίσης, αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα 2521081131, 2521081170, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ