Οκτώ μέτρα χιόνι στο Χ. Κ. Φαλακρού

0
3239

Kίνδυνος στην πρόσβαση από τις χιονοστιβάδες – Σήμερα αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση

Πρωτοφανής για τα τελευταία 40 χρόνια, είναι η ποσότητα του χιονιού που σκέπασε στην κυριολεξία το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και έχει προκαλέσει πρόβλημα ηλεκτροδότησης αλλά και πρόσβασης στο Χιονοδρομικό Κέντρο εδώ και 8 ημέρες τουλάχιστον.

Μόλις χθες Δευτέρα μετά από κοπιαστικές προσπάθειες άνοιξε τελικά ο δρόμος που οδηγεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού προκειμένου να ανέβει τεχνικός της ΔΕΗ και να εκτιμήσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Σήμερα αναμένεται να μεταβεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, τεχνικό συνεργείο της ΔΕΗ προκειμένου να αποκαταστήσει το πρόβλημα ηλεκτροδότησης.
Εφόσον αυτό γίνει οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το Κέντρο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στοχεύουν να καλέσουν ειδικό εμπειρογνώμονα τον οποίο ήδη αναζητούν από την Ελλάδα ή την Ιταλία προκειμένου να διαπιστωθεί η ασφάλεια πρόσβασης αλλά και χρήσης των εγκαταστάσεων λόγω της υπερβολικής χιόνωσης στην περιοχή. Όπως έλεγαν χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ άνθρωποι της Περιφέρειας ΑΜΘ και γνώστες του Χιονοδρομικού Κέντρου, σε πολλά σημεία το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 7 μέτρα και υπάρχει κίνδυνος χιονοστιβάδων οι οποίες μπορεί να δημιουργηθούν και να προκαλέσουν προβλήματα στους οδηγούς που ενδεχομένως θα κατευθυνόταν προς το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού. Λόγω των καιρικών φαινομένων της περιοχής αλλά και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, θα μπορούσαν να μετακινηθούν όγκοι χιονιού αρκετά επικίνδυνοι για τους οδηγούς που κινούνται κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Φαλακρό και ο οποίος περνά δίπλα από τον γκρεμό…
Στην τελευταία ανακοίνωση του την Παρασκευή το Χιονοδρομικό Κέντρο ενημέρωνε ότι θα βρίσκεται σε αναστολή και ότι η επιδιόρθωση της βλάβης που προκλήθηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ μετατέθηκε διότι η πρόσβαση των συνεργείων στο σημείο της βλάβης δεν ήταν εφικτή.
Τα συνεργεία εκχιονισμού, τα οποία απαρτίζονται από 3 εκχιονιστικά και 2 χιονοστρωτήρες, επιχειρούσαν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες με το συνολικό ύψος χιονιού να ξεπερνάει τα 7 μέτρα. Ο βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας ήταν ιδιαίτερα αυξημένος λόγω της πρόκλησης χιονοστιβαδων στο δρόμο πρόσβασης του χιονοδρομικού.
“Καταβάλλεται κάθε αν-θρωπίνως δυνατή προσπά-θεια για την διάνοιξη του δρόμου όμως προέχει η ασφάλεια του προσωπικού και των επισκεπτών”, ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι άνθρωποι του Χιονοδρομικού Κέντρου.”
Οι τελευταίες πάντως πληροφορίες από τους ανθρώπους του Χιονοδρομικού Κέντρου αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση για όσους θέλουν να το επισκεφθούν και ότι για την ώρα η πρόσβαση στο Κέντρο για τους φίλους της χιονοδρομίας είναι αδύνατη καθώς προβλήματα με τις χιονοστιβάδες μπορούν να δημιουργηθούν ανά πάσα στιγμή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ