Οκτώ νέες ειδικότητες στα Δ.Ι.Ε.Κ. της Δράμας

0
4979

Ενδιαφέρον για την επαγγελματική επιμόρφωση των υποψηφίων στη Δράμα, παρουσιάζουν οι ειδικότητες των δημοσίων Ι.Ε.Κ. που καθορίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για τους τελειόφοιτους και τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 οι οποίοι υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό.

Οι ειδικότητες του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δ.Ι.Ε.Κ. της Δράμας είναι οκτώ.
Συγκεκριμένα, στο Δ.Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας, δηλαδή αυτό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, θα λειτουργήσει η ειδικότητα Βοηθού Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας με 15 διατιθέμενες θέσεις.
Στα Δ.Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (που βρίσκονται απέναντι από τη βιομηχανική περιοχή Δράμας) θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες:
– Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα / Web Designer developer / Video Games) με 20 διατιθέμενες θέσεις.
– Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις με 20 διατιθέμενες θέσεις.
– Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών με 20 διατιθέμενες θέσεις.
– Βοηθός Φαρμακείου με 20 διατιθέμενες θέσεις.
– Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής με 20 διατιθέμενες θέσεις.
– Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ με 20 διατιθέμενες θέσεις.
– Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών με 20 θέσεις.

Σχετικά με τις φετινές ειδικότητες, το Δ.Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας στη Δράμα έχει ανακοινώσει ήδη προς γνώση των υποψηφίων ότι:
Ο υποψήφιος δεν έχει περιορισμό στο πλήθος επιλογών Ι.Ε.Κ. και ειδικοτήτων που μπορεί να επιλέξει κατά τη συμπλήρωση του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.
Ο τρόπος κατάρτισης των πινάκων κατάταξης και τα κριτήρια επιλογής καθορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας εισάγονται όλοι οι υποψήφιοι που ισοβαθμούν.
Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2022. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία εγγραφής και οι ημερομηνίες εγγραφών θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης για τα Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και από τις αντίστοιχες διευθύνσεις των Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας άλλων υπουργείων μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εισακτέων σε Α.Ε.Ι. και Ι.Ε.Κ.

Σημειώνεται ότι το Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας ανήκει στη Μεταδευτεροβάθμια Επαγγελματική Κατάρτιση και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18+, αλλά και σε ήδη εργαζόμενους, για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν ικανότητες τόσο γνωστικές όσο και πρακτικές, προκειμένου να ενισχύσουν τις προοπτικές απασχόλησής τους. Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Στόχος του είναι η παροχή θεωρητικών γνώσεων και κυρίως πρακτικών δεξιοτήτων στους σπουδαστές του, προκειμένου να απορροφηθούν σε σύντομο χρόνο από τις επιχειρήσεις που τους χρειάζονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ