Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια του πάρκου στο Οχυρό Λίσσε

0
737

– Στις 9 Απριλίου, ο Λαϊκός Αγώνας “Lisse-23” που είναι αφιερωμένος και στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη
– 82η επέτειος από την ηρωική αντίσταση την άνοιξη του 1941


 

Ετοιμότητα υπάρχει για τα εγκαίνια του πάρκου του Οχυρού Λίσσε που θα γίνουν στις 2 Απριλίου στο πλαίσιο του εορτασμού της μάχης των οχυρών. Χθες Πέμπτη μάλιστα στον χώρο του Οχυρού Λίσσε βρέθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου K. Νευροκοπίου κ. Θεόδωρος Ιφόγλου για να διαπιστώσει για ακόμη μια φορά από κοντά τις προετοιμασίες που έγιναν εντός του οχυρού για την συντήρηση και την ανάδειξή του.
«Μαζί με τον εορτασμό της Μάχης των Οχυρών που θα γίνει σε όλη τη χώρα, θα τιμήσουμε επιτέλους και εμείς την μάχη στο Οχυρό Λίσσε, το οποίο είναι το πρώτο που έχει παραχωρηθεί σε δήμο» δήλωσε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης για να συμπληρώσει ότι παράλληλα με την εκδήλωση του Στρατού, θα κάνει και ο δήμος την εκδήλωσή του, το μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων του Οχυρού και ταυτόχρονα μια παρουσίαση τόσο του Λίσσε όσο και της αίθουσας VR (εικονικής πραγματικότητας) που υπάρχει στην πλατεία της Κοινότητας Οχυρού.
Η αίθουσα εικονικής πραγματικότητας έχει εξοπλιστεί και είναι έτοιμη. Στα εγκαίνια θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα το οποίο θα μπορεί να ακολουθεί σε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα ο επισκέπτης, που περιλαμβάνει επίσκεψη στο Οχυρό Λίσσε στο οποίο θα μπορεί να δει δια ζώσης τη στοά και έπειτα να κάνει επίσκεψη στην κοινότητα Οχυρού όπου μέσω της εικονικής πραγματικότητας θα βιώσει, το περιβάλλον που υπήρχε στις μάχες των Οχυρού, όπως είπε ο Δήμαρχος Νευροκοπίου.
«Μέχρι σήμερα τα μηνύματα για το οχυρό είναι πολύ ενθαρρυντικά. Υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Ο κόσμος παίρνει συνεχώς τηλέφωνα και ρωτά για το πως μπορεί να το επισκεφθεί. Πλέον τα εγκαίνια θα είναι και η έναρξη της καμπάνιας του δήμου, ότι πλέον παρέχεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επίσκεψης στο Οχυρό Λίσσε. Θέλουμε να προβληθεί το οχυρό και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα σε αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Κυριακίδης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το θεματικό πάρκο του Οχυρού Λίσσε θα λειτουργεί την ημέρα της 25ης Μαρτίου με ωράριο αργίας δηλαδή από τις 11:00 έως τις 16:00. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν στις 11:30, στις 13:00 και στις 14:30. Η είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στις στοές του Οχυρού Λίσσε, επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 10 ετών ενώ είναι απαραίτητη κράτηση για επισκέψεις σχολείων & ομάδων. Το τηλέφωνο επικοινωνίας, στις μέρες & ώρες λειτουργίας του Οχυρού είναι το 25230 23822.

Ο Λαϊκός Αγώνας Lisse-23
Ο Λαϊκός Αγώνας Lisse23 που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου στο πλαίσιο του εορτασμού της μάχης των οχυρών, δεν είναι ένας απλός ετήσιος αγώνας δρόμου, είναι φόρος τιμής προς τους υπερασπιστές των Οχυρών, είναι μια διαρκής υποχρέωση απέναντι στον Έλληνα στρατιώτη που θυσιάστηκε για την ελευθερία μας, όπως επισημαίνει ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Νευροκοπίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!