Ολοκληρώνεται ο Α’ Βρεφικός Σταθμός της Δράμας στη Νέα Κρώμνη

0
7603

Αν. Δερματίδης στα «Χ»: «Θα είναι έτοιμος μέχρι τα Χριστούγεννα και θα λειτουργήσει από τη νέα χρονιά για να φιλοξενήσει βρέφη από 6 μηνών μέχρι 2,5 ετών»

Στη φάση τής κατασκευής είναι ο Α’ Βρεφικός Σταθμός της Δράμας που θα λειτουργήσει στη θέση του ΣΤ’ Παιδικού Σταθμού και θα διαθέτει 2 αίθουσες διδασκαλίας και 2 αίθουσες ύπνου βρεφών. Οι εργασίες, όπως δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ τής Δράμας» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας, κ. Ανέστης Δερματίδης, έχουν αρχίσει από τις αρχές Οκτωβρίου του 2021.
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο νέος βρεφικός σταθμός, αν δεν προκύψουν άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την εξέλιξη της πανδημίας, θα είναι έτοιμος μέχρι τα Χριστούγεννα και θα λειτουργήσει από τη νέα χρονιά για να φιλοξενήσει βρέφη από 6 μηνών μέχρι 2,5 ετών.
To διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας αποφάσισε από τον Ιούλιο του 2020 να προχωρήσει στη δημιουργία δύο νέων βρεφικών τμημάτων. Το ένα από αυτά θα λειτουργήσει όπως προαναφέρθηκε στον σημερινό ΣΤ’ Παιδικό Σταθμό που βρίσκεται στο πάρκο των Κομνηνών και ο χώρος θα μετονομαστεί σε «Α’ Βρεφικός Σταθμός Δήμου Δράμας». Υπενθυμίζεται ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση αποφασίστηκε και η μεταφορά ενός νηπιακού τμήματος από τον ΣΤ’ Παιδικό Σταθμό Δήμου Δράμας στον Γ’ Παιδικό Σταθμό Δήμου Δράμας που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο της Δόξας, όπου υπάρχει και ο απαιτούμενος χώρος.
Ήδη, όπως είναι γνωστό, βρίσκονται σε λειτουργία δυο βρεφονηπιακοί σταθμοί που λειτουργούν στη Χωριστή και το Αρκαδικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για τη φιλοξενία βρεφών είναι υπαρκτό και οι αιτήσεις που κατατίθενται για τη φιλοξενία βρεφών κάθε χρόνο ξεπερνούν τις δυνατότητες φιλοξενίας των υποδομών του Δήμου Δράμας. Η αυξημένη αυτή ζήτηση ωθεί το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας, στο οποίο ανήκουν οι αρμοδιότητες των παιδικών και βρεφονηπαικών σταθμών, να εξετάζει τη δημιουργία και άλλων βρεφικών σταθμών μόλις υπάρξουν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Σε ότι αφορά τον βρεφικό σταθμό της Νέας Κρώμνης, (δηλαδή τον Α’ Βρεφικό Σταθμό Δράμας) η επικείμενη λειτουργία του θα διπλασιάσει τις διαθέσιμες θέσεις, που έχει για την φιλοξενία βρεφών σήμερα ο Δήμος Δράμας και ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 26. Αξίζει να σημειωθεί ότι για αυτές τις 26 θέσεις είχαν κατατεθεί, μόνο μέχρι τον Ιούνιο του 2021, περισσότερες από 60 αιτήσεις, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον που καταγράφεται από πλευράς γονέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!