Στην τελική ευθεία η Ονειρούπολη

0
1941

– Πώς θα γίνεται η προσέλευση των επισκεπτών – Τι θα ισχύει σε κάθε ζώνη του Χριστουγεννιάτικου χωριού
– Τα «covid free» και τα «μεικτά» σπιτάκια της φετινής διοργάνωσης

Συνέντευξη τύπου για τη φετινή διοργάνωση της Ονειρούπολης, που ανοίγει σύντομα τις πύλες της, παραχωρήθηκε χθες στον Δήμο Δράμας. Τη συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, πλαισιωμένος και από δυο εθελόντριες, την κα Άμα Τέντσιου και την κα Δήμητρα Κονταξή.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι η προετοιμασία έχει μπει στην τελική ευθεία και πλέον φθάνει η ημέρα που η Ονειρούπολη επανέρχεται. Πρόσθεσε ότι θα ανοίξουν και πάλι οι πύλες της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής στην Ελλάδα, η οποία άνοιξε τον δρόμο σε πολλές άλλες πόλεις και δημιούργησαν αντίγραφα ή πανομοιότυπα χωριά.
Απαντώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», ο Αντιδήμαρχος είπε ότι χθες εγκαταστάθηκαν μέχρι και τα τελευταία σπιτάκια των δράσεων και άρχισε ουσιαστικά η διακόσμηση, η πλακόστρωση και ο χρωματισμός των οικίσκων και βεβαίως οι ανάδοχοι των δράσεων και των εμπορικών οικίσκων ανέλαβαν πλέον δουλειά. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το στάδιο της προετοιμασίας, είπε ότι τη Δευτέρα έγινε και η καθιερωμένη κλήρωση των δικαιούχων (διαδικασία που γίνεται όταν οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τον προκαθορισμένο αριθμό όπως ορίζονται από τον κανονισμό) όπως και η κλήρωση για τη σειρά και το σημείο όπου θα εγκατασταθούν.
Παράλληλα, απαντώντας σε άλλη ερώτηση των «Χ» σχετικά με την εξέλιξη της προβολής της διοργάνωσης, είπε ότι μέχρι και χθες ο ίδιος μίλησε σε μέσο πανελλήνιας εμβέλειας για την Ονειρούπολη, προσθέτοντας επιπλέον ότι ανάλογες ομιλίες έχει κάνει σε τρία διαφορετικά ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, διευκρινίζοντας ότι έχει γίνει αυτό που έπρεπε στον τομέα της προβολής, στο μέτρο του δυνατού. Ακόμα, σε ό,τι αφορά το θεσμικό πλαίσιο της προβολής και της διαφήμισης, είπε ότι δυστυχώς είναι ένα θέμα που κόλλησε χρονικά στη «γραφειοκρατική γάγγραινα του Δημοσίου», με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις, ωστόσο εξήγησε ότι είναι ήδη δρομολογημένες από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας και τις επόμενες ημέρες τόσο τα τοπικά όσο και τα πανελλήνιας εμβέλειας μέσα θα έχουν σχετικές αναθέσεις, ώστε να προχωρήσουν στην προβολή και τη διαφήμιση της Ονειρούπολης.
Απαντώντας σε ερώτηση των «Χ» για τον τρόπο προσέλευσης των επισκεπτών στη φετινή διοργάνωση σε σχέση με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, ξεκαθάρισε ότι θα ισχύσει ό,τι και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι στην εμπορική ζώνη της Ονειρούπολης θα ισχύσουν όσα επιβάλλει η νομοθεσία και για τη λαϊκή αγορά, δηλαδή τήρηση των αποστάσεων, χρήση μάσκας και σύντομη επίσκεψη στους εμπορικούς οικίσκους για την αποφυγή συνωστισμού. Σε ό,τι αφορά τη ζώνη με τα ψυχαγωγικά παιχνίδια, αυτή θα είναι συγκεντρωμένη σε έναν χώρο κλειστό με κιγκλιδώματα και όσοι εισέρχονται στον χώρο για τα ψυχαγωγικά παιχνίδια θα ελέγχονται. Από εκεί και πέρα, οι επαγγελματίες θα έχουν την ευθύνη να κάνουν τη σχετική απολύμανση στα παιχνίδια. Σε ό,τι αφορά τη ζώνη των δράσεων της Ονειρούπολης στα σπιτάκια, οι ανάδοχοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δύο επιλογές: είτε να χαρακτηρίσουν το σπιτάκι covid free, που σημαίνει ότι μέσα σε αυτό μπορούν να μπουν μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού με πλήρη χωρητικότητα είτε θα το χαρακτηρίζουν μεικτό χώρο, που σημαίνει ότι θα μπορούν να εισέρχονται στο σπιτάκι ακόμα και με rapid test, αλλά το σπιτάκι θα έχει μικρότερη πληρότητα σε σχέση με τις δυνατότητές του. Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού είπε ότι και έξω από τους οικίσκους θα υπάρχουν εθελοντές που θα βοηθήσουν στην τήρηση της τάξης και των μέτρων προστασίας.
Σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Ονειρούπολης, δήλωσε ότι φέτος έγινε μία επιλογή από τον Δήμο Δράμας να μην προσκληθούν διασημότητες θα υπάρχει όμως ένα πλούσιο μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έγινε με μέλημα να μην υπάρχει ημέρα κενή από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Στην έναρξη της χθεσινής συνέντευξης τύπου ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στα προβλήματα της διοργάνωσης που, όπως είπε, επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι, επειδή είναι μία πάρα πολύ μεγάλη διοργάνωση, καταφέρνει να τα ξεπερνά. Πρόσθεσε επίσης: «Και φέτος ζήσαμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Το επιχείρημα ότι κάποτε ξανάγινε από τον δήμο η Ονειρούπολη δεν έχει βάση, διότι το γραφειοκρατικό τέρας του Δημοσίου δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα και, επίσης, αν ήταν τόσο καλός ο δήμος στη διαχείριση μίας τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης, τότε γιατί δεν συνέχισε να την διοργανώνει, αλλά από την επόμενη χρονιά έτρεξε και πάλι στην αγκαλιά της ΔΕΚΠΟΤΑ; […] Αν ήταν και πάλι (διοργανωτής) η ΔΕΚΠΟΤΑ, θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ