Ολοκληρώνεται ο γιορτινός στολισμός στη Δράμα

0
3481

Ελάχιστες παρεμβάσεις απομένουν για τη φετινή «Γειτονιά των Αστεριών»
Μιλάει στα «Χ» η Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας κ. Αναστασία Τόλιου-Δάντζερα

Έτοιμος, με ελάχιστες παρεμβάσεις να έχουν απομείνει ακόμα, κυρίως λόγω του καιρού, είναι ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της πλατείας και του κέντρου της πόλης από τον Δήμο Δράμας.
Η «Γειτονιά των Αστεριών», όπως ονομάζεται, που είναι τμήμα της Ονειρούπολης, είναι η δράση που φέτος λόγω των υγειονομικών συνθηκών θα προσπαθήσει να μεταφέρει κάτι από το γιορτινό πνεύμα των ημερών, παραπέμποντας στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή μέσω του στολισμού και των διαδικτυακών δράσεων. Η «Γειτονιά των Αστεριών» στην πλήρη ανάπτυξή της, του χρόνου, θα λειτουργήσει ως τμήμα της Ονειρούπολης, εξήγησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δράμας κα Αναστασία Τόλιου Δάντζερα στα «Χ».


Στο πλαίσιο του στολισμού, όπως είπε η Αντιδήμαρχος, έχει τοποθετηθεί περιμετρικά της πλατείας Ελευθερίας και μέχρι το ξενοδοχείο «Ξενία» φωτισμός που δίνει την αίσθηση του μπλε ουρανού. Στο κέντρο της πλατείας έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στολιστεί με λαμπιόνια, ενώ τοποθετήθηκαν εορταστικά διακοσμητικά αστέρια διαφόρων μεγεθών και διαφορετικών διαστάσεων. Στην πλατεία βρίσκεται επίσης και η γιγαντοοθόνη στην οποία θα προβάλλονται στιγμές από παλαιότερες εκπομπές αφιερωμένες στην Ονειρούπολη, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, βίντεο κλιπ, κάλαντα κλπ.
«Παράλληλα, τοποθετήθηκαν προβολείς που δίνουν μια ονειρεμένη αίσθηση, καθώς ρίχνουν τους προβολείς τους επάνω στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας, στα κτήρια, στο δάπεδο της πλατείας και αλλού κατά μήκος και της οδού Εθνικής Αμύνης» πρόσθεσε η κα Τόλιου.
Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων δράσεων του Δήμου Δράμας θα προβληθεί βίντεο με οδηγίες ζωγραφικής προσώπου τόσο στη σελίδα της Ονειρούπολης όσο και στη γιγαντοοθόνη που στήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να μην στερηθούν τα παιδιά την αγαπημένη τους συνήθεια που μπορεί φέτος λόγω των συνθηκών να γίνει και στο σπίτι με απλά υλικά. Ταυτόχρονα, θα γίνει και αφήγηση παραμυθιών, από Δραμινούς παραμυθάδες στη γωνιά του παραμυθιού, που θα μεταδίδεται διαδικτυακά και επίσης θα προβάλλεται και από τη γιγαντοοθόνη της πλατείας.

Ακόμα, όπως είπε η Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δράμας, είναι ήδη σε εξέλιξη ο διαγωνισμός στολισμένης βιτρίνας, αυλής ή μπαλκονιού και οι πιο δημιουργικές και εντυπωσιακές εικόνες που θα καταγράψει η επιτροπή της Ονειρούπολης θα επιβραβευθούν. Ωστόσο, οι δημότες πρέπει να στείλουν τη φωτογραφία που θα διαγωνιστεί μαζί με τη διεύθυνση και τηλέφωνο τους στο παρακάτω email: anastasiatoliou135@gmail.com, προκειμένου να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς.
Την ίδια ώρα, από τον Δήμο Δράμας γίνεται συγκέντρωση παιχνιδιών για τα παιδιά της Σάμου που πριν από λίγο καιρό δοκιμάστηκε από τους σεισμούς, με στόχο να μεταφερθεί το διαχρονικό γιορτινό κλίμα της Ονειρούπολης στο νησί. Η ανταπόκριση των πολιτών σε αυτή την πρωτοβουλία είναι σημαντική. Τα παιχνίδια συγκεντρώνονται τόσο στο παλιό Δημαρχείο στην πλατεία Ελευθερίας όσο και στο νέο Δημαρχείο στην περιοχή του διοικητηρίου.
Σχετικά με τη φετινή χριστουγεννιάτικη δράση του Δήμου Δράμας, η κ. Τόλιου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξεκινά η λιγότερο λαμπερή, η λιγότερο φωτεινή, η λιγότερο αστραφτερή Ονειρούπολη από τότε που γεννήθηκε η ιδέα της λειτουργίας της. Σήμερα υποδεχόμαστε την πιο μοναχική, την πιο συγκινητική Ονειρούπολη. Στην πιο σημαντική στιγμή της πόλης μας, την πρωτεύουσα του παραμυθιού, της χαράς, των Χριστουγέννων. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα από την αρχή, που παίρνει οριστική μορφή ταυτόχρονα με το μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου, με την προσδοκία να προσδώσει μια ελάχιστη γεύση ζεστασιάς και ζωντάνιας συνοδεύοντας τα βήματά μας στο κέντρο της πόλης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ