Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη η προμήθεια 4 νέων απορριμματοφόρων

0
1857

Στην ανανέωση του στόλου οχημάτων αποκομιδής προχωρά ο Δήμος Δράμας

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η προμήθεια τεσσάρων καινούργιων απορριμματοφόρων από τον Δήμο Δράμας για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του.
Για τη σχετική δαπάνη προμήθειας των οχημάτων, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 719.200€, έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2020 το ποσό των 660.000€ από την επιχορήγηση του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» ενώ το ποσό των 59.200€ ως ίδια συμμετοχή του Δήμου θα εγγραφεί στον αντίστοιχο προϋπολογισμό του 2021. Τα οχήματα τύπου πρέσας θα έχουν μικτό φορτίο τουλάχιστον 19.000 κιλών, θα κινούνται με καύσιμο diesel και θα είναι νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με προδιαγραφές EURO 6.
Για την προμήθεια των τεσσάρων οχημάτων προηγήθηκε αποδοχή της επιχορήγησης από τον Δήμο Δράμας για το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και ακολούθησε τις προηγούμενες ημέρες η έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να προχωρήσει η μελέτη και να γίνει ο διεθνής διαγωνισμός.
Άξιο λόγου είναι επίσης ότι από το 2006 έχει να γίνει προμήθεια καινούργιων απορριμματοφόρων στον Δήμο Δράμας, όπως έχει διευκρινίσει σε δηλώσεις του στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας κ. Χρήστος Κυριακίδης. Τα περισσότερα από τα 10 απορριμματοφόρα που διαθέτει αυτή τη στιγμή για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας ο Δήμος Δράμας είναι παλιάς τεχνολογίας και παρουσιάζουν προβλήματα που επιβαρύνουν τον Δήμο με αρκετά χρήματα για την ετήσια συντήρησή τους. Μία από τις κινήσεις που ενίσχυσαν τον γερασμένο στόλο των οχημάτων καθαριότητας ήταν η τοποθέτηση δυο υπερκατασκευών απορριμματοφόρου, το περασμένο καλοκαίρι στους άξονες δυο υπαρχόντων οχημάτων.
Παράλληλα όπως έχει εξηγήσει σε προηγούμενη δήλωσή του στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος, σχετικά με τις ανάγκες επάνδρωσης της υπηρεσίας Καθαριότητας, ο Δήμος Δράμας προσπαθεί να ενισχύσει το διαθέσιμο προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας με διάφορους τρόπους. Καταρχάς έχει κάνει τρεις μετατάξεις από τον Δήμο Καβάλας και από τον Δήμο Ελευθερούπολης. Ακόμη, έχει προσλάβει εργαζόμενους με τετράμηνη απασχόληση – 5 οδηγούς και 8 εργάτες καθαριότητας- λόγω της πανδημίας και εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί έχουν φύγει με άδειες ειδικού σκοπού ή ασθενούν. Το προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί στα απορριμματοφόρα αλλά οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας έχουν δώσει πραγματική λύση στον τομέα της καθαριότητας δημόσιων χώρων.
Παράλληλα ο Δήμος Δράμας έχει καταθέσει αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα 55-67 του ΟΑΕΔ από το οποίο η υπηρεσία Καθαριότητας αναμένει να αντλήσει κάποιους από τους 15 εργαζόμενους που θα προσληφθούν για 1+1 χρόνο. Τέλος, εκκρεμούν και 2 ακόμη αιτήσεις για μετάταξη στον Δήμο Δράμας από τον Δήμο Ελευθερούπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ