Διαδικτυακές συναντήσεις για… «τοιχοθεραπεία»

0
2733

– Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία του «Τοίχου της καλοσύνης» στη Δράμα
– Ενδιαφέρον μέχρι και από τη Νέα Υόρκη για τις χριστουγεννιάτικες μπάλες του «Τοίχου»

Μία καινούργια δράση δρομολογεί ο «Τοίχος της Καλοσύνης» στη Δράμα, που στόχο έχει την ψυχολογική στήριξη των πολιτών στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και ειδικότερα του lockdown.
Όπως έλεγαν χθες στα «Χ» εθελοντές του «Τοίχου», από τις 20 Δεκεμβρίου και κατά τις ώρες 18:00 με 20:00 το απόγευμα θα γίνονται διαδικτυακές διαδραστικές συναντήσεις με εισηγητές ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές και άλλους κοινωνικούς επιστήμονες για τους πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.
«Οι συναντήσεις θα αφορούν έναν συγκεκριμένο τομέα που έχει επιλεχθεί από πριν. Θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι και να καταθέτουν ερωτήματα και απορίες που μπορούν να απαντηθούν από τους ειδικούς» εξηγούν οι εθελοντές του «Τοίχου» και διευκρινίζουν ότι αυτές οι συναντήσεις θα γίνονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom. H πρώτη «τοιχοθεραπεία» θα αφορά τη διαχείριση άγχους σε καταστάσεις κρίσεων. Για τις συναντήσεις θα υπάρχουν προσκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όποιος ενδιαφέρεται για αυτές θα του αποστέλλεται ο σύνδεσμος και ο κωδικός με τον οποίο θα μπορεί να συμμετέχει στο συγκεκριμένο meeting. Η πρωτοβουλία για την υλοποίηση αυτών των διαδικτυακών συναντήσεων είναι του «Τοίχου της Καλοσύνης» στη Δράμα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με ιδιώτες ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ., οι οποίοι εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.
Ο «Τοίχος της Καλοσύνης» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του για τις συγκεκριμένες διαδικτυακές συναντήσεις: «Το Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας, με τα μάτια ανοιχτά στα μηνύματα και τις προκλήσεις της εποχής, διοργανώνει μια ολοκαίνουρια δράση με τίτλο «Τοιχοθεραπεία: με μια καρδιά…. στις Κυριακές του Τοίχου». Πρόκειται για ανοιχτές διαδικτυακές διαδραστικές συναντήσεις με ελεύθερη συμμετοχή που θα γίνονται μεταξύ 18:00 και 20:00 κάθε Κυριακή απόγευμα. Κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζεται διαφορετικό θέμα από διαφορετικό ειδικό επιστήμονα και θα υπάρχει η δυνατότητα ανοιχτής συμμετοχής, για να μπορέσουν όλες κι όλοι να παρακολουθήσουν κι, αν επιθυμούν, να εκφράσουν ελεύθερα σκέψεις, ερωτήσεις, προβληματισμούς, ανησυχίες. Οι συναντήσεις θα γίνονται δωρεάν μέσω της σύνδεσης στην διαδικτυακή πλατφόρμα με στοιχεία meeting ID: 853 2184 1897 / Passcode: 030634
Το πρόγραμμα των Kυριακάτικων διαδικτυακών συναντήσεων θα αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα: Facebook: @ toixoskalosynhsdrama, Instagram@toixoskalosynhs_drama.
Η πρώτη «Τοιχοθεραπεία» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 18:00 με θέμα: «Διαχείριση άγχους σε καταστάσεις κρίσεων» με ομιλήτρια την κ. Σαββίνα Μαυρίδου, ψυχολόγο του ΑΠΘ.
Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που βιώνουμε αυτό το διάστημα στην όμορφη πόλη μας, η εθελοντική μας ομάδα έχει σε εξέλιξη δύο μεγάλες δράσεις: τη χριστουγεννιάτική μας συλλογή «Γι’ αυτά που έχεις στην καρδιά σου ΙΙ» και τη δράση «Τοιχοθεραπεία: με μια καρδιά… στις Κυριακές του Τοίχου» που αφορά τη δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης από εθελοντές επιστήμονες. Όπως και στον προηγούμενο κατ’ οίκον εγκλεισμό, έτσι και σ’ αυτόν θέλουμε για άλλη μια φορά να δηλώσουμε ηχηρά παρόντες και στο πλάι των συνανθρώπων μας σεβόμενοι τον κυριότερο στόχο του Σωματείου μας, δηλαδή την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς πάσα κατεύθυνση. Εξάλλου, πολλοί τοίχοι φτιάχτηκαν για να χωρίζουν τους ανθρώπους αλλά αυτός ήρθε για να τους ενώσει…».

«Γι’ αυτά που έχεις στην καρδιά σου»
Στο μεταξύ, οι εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης συνεχίζουν και τις υπόλοιπες προγραμματισμένες δράσεις τους, τηρουμένων πάντα των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Όπως λένε οι εθελοντές: «Αυτό το διάστημα μοιράζονται τρόφιμα σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Παράλληλα, εδώ και ένα μήνα είναι σε εξέλιξη η δράση «Γι’ αυτά που έχεις στην καρδιά σου», μέσω της οποίας οι εθελοντές διαθέτουν τη συλλογή τους από χριστουγεννιάτικες μπάλες, καθώς τα χειροποίητα νεσεσέρ που δημιούργησαν οι εθελοντές τελείωσαν. Με τη δράση αυτή ασχολούνται λιγότεροι από τους μισούς εθελοντές σε σχέση με πέρσι, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του ιού. Το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο. Υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν συνεχώς και δεν μένουν μόνο στη Δράμα. Ενδιαφέρον υπάρχει από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αλεξανδρούπολη, Θάσο, Σέρρες, Αθήνα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπως στην Αυστρία, τη Γερμανία ενώ ενδιαφέρον υπήρξε και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα από τη Νέα Υόρκη. Τα χρήματα από τις πωλήσεις αυτές ενισχύουν τις ανθρωπιστικές δράσεις του Τοίχου της Καλοσύνης στη Δράμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ