Ολοκληρώνεται σήμερα η διανομή τροφίμων του ΤΕΒΑ στον Δ. Δράμας

0
3973

Περίπου 700 οι ωφελούμενες οικογένειες του προγράμματος

Σήμερα Πέμπτη, λήγει η διανομή ειδών του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD» για όλη την Κοινωνική Σύμπραξη “Αλληλεγγύη στην ΠΕ Δράμας” που ξεκίνησε στον Δήμο Δράμας τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.
«Πρόκειται για την τέταρτη διανομή του ΤΕΒΑ από τις αρχές Αυγούστου. Οι ποσότητες που μοιράζουμε είναι τεράστιες και δεν έχουν ξαναδοθεί σε αυτό το βαθμό στον Δήμο Δράμας τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα μια τριμελής οικογένεια παίρνει 8 κοτόπουλα. Ανά 20 ή 25 ημέρες μοιράζουμε κρέατα και κοτόπουλα. Αξίζει να πούμε ότι στην τελευταία διανομή είχαμε μοιράσει 12.500 λίτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τα είδη τα οποία διανεμήθηκαν, ήταν σε ποσότητα ανάλογη με την οικογενειακή κατάσταση της κάθε ωφελούμενης μονάδας και πιο συγκεκριμένα: Είδη παντοπωλείου, γάλα εβαπορέ, δημητριακά, ζάχαρη, ζυμαρικά, πελτές ντομάτας, ρύζι, τόνος, φασόλια, φακές, Φέτα ΠΟΠ και κοτόπουλο νωπό. Στις μονομελείς οικογένειες, στον Δήμο Δράμας διανέμεται και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, σύμφωνα με οδηγίες του ΤΕΒΑ» εξήγησε στα “Χ” ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης.
Ο κ. Παναγιωτίδης διευκρίνισε ότι οι διανομές του ΤΕΒΑ που γίνονται είχαν προϋπολογισμό της τάξης του 1.2 εκ ευρώ. Επίσης πρόσθεσε ότι η επόμενη διανομή σχεδιάζεται για τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου ενώ οι ωφελούμενες οικογένειες είναι περίπου 700 από τις οποίες προσέρχεται για διανομή ποσοστό που ξεπερνά το 90%. «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχει πάρει ποτέ ο Δήμος Δράμας. Έχουμε εξασφαλίσει και επιπλέον 865 χιλ. ευρώ, για τα οποία ο σχετικός διαγωνισμός θα τρέξει σύντομα με στόχο αφού τελειώσει το τρέχων πρόγραμμα ΤΕΒΑ να συνεχίσει το επόμενο».
Σχετικά δε με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο κ. Παναγιωτίδης ενημέρωσε ότι έχει κάνει ήδη πέντε διανομές, ενώ θα ακολουθήσει ακόμη μια διανομή τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, είπε ότι διανεμήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τρόφιμα μέσω της ΚΕΔΕ και της πρωτοβουλίας του ιδρύματος Σ. Νιάρχος για τα 90 άτομα που ήταν ενταγμένα στο συσσίτιο. Παράλληλα τόνισε ότι δίνονται επιταγές των 126 ευρώ περίπου, για αγορές από γνωστό σούπερ μάρκετ, σε μηνιαία βάση για τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ο επιταγές αυτές δίνονται κάθε μήνα σε 15 διαφορετικές οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των κοινωνικών λειτουργών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας και η πρωτοβουλία υλοποιείται χάρη στη συνεργασία που υπάρχει με την οργάνωση «Μπορούμε», την οποία στηρίζει το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η στήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας είναι συνεχής. Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος αυτή τη στιγμή στο Δήμο της Δράμας που να πεινάει» σημείωσε ο κ. Παναγιωτίδης, συμπληρώνοντας ότι η υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα σε όποιον έσπευσε να ζητήσει βοήθεια από αυτήν.
Ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε επίσης ότι τα προβλήματα στα οποία καλείται να μεριμνήσει η κοινωνική υπηρεσία έχουν μια διαρκή αίτια, που δεν είναι άλλη από την ανεργία. «Δεν υπάρχουν δουλειές. Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε πως θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν παραγωγικές δραστηριότητες στο Νομό μας που όμως δεν φθάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες για εργασία των κατοίκων της περιοχής. Το πρόβλημα φαίνεται και από τον αριθμό των ωφελούμενων που αυξάνεται. Το 2012 -13 υπήρχαν περίπου 700 εξυπηρετούμενες οικογένειες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται 450 οικογένειες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και 750 οικογένειες στο ΤΕΒΑ. Μιλούμε δηλαδή για περισσότερους από 1500 ανθρώπους. Η αύξηση των αναγκών είναι μεγάλη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ