Ολοκληρώνεται την Παρασκευή το πρόγραμμα «Αθλητισμός και Παιχνίδι»

0
3500

Αν. Τόλιου στα «Χ»: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τον τρόπο που λειτούργησε και επιθυμούμε την διοργάνωσή του για τις επόμενες χρονιές»


Ολοκληρώνεται στις 26 Αυγούστου το πρόγραμμα «αθλητισμός και παιχνίδι» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τον Δήμο της Δράμας και απευθύνθηκε σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών. Το πρόγραμμα όπως είπε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού και Αναπληρώτρια Δημάρχου κα Αναστασία Τόλιου, είχε επιτυχία. Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ήταν 94, ενώ ο προγραμματισμός αφορούσε 100 παιδιά.
Όπως εξήγησε η Αντιδήμαρχος, τα παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα απασχολήθηκαν σε αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες κατά τις ώρες 8:00-14:30. «Στόχος ήταν να αξιοποιήσουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τον ελεύθερο τους χρόνο» πρόσθεσε η κα Τόλιου, για να συμπληρώσει ότι ο χρόνος διεξαγωγής του αποδείχθηκε ο ιδανικός γιατί τον μήνα Αύγουστο κλείνουν τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ και οι γονείς που εργάζονται καλούνται να αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων και τη φύλαξη των παιδιών τους.
H κα Τόλιου διευκρίνισε ότι: «Η υλοποίηση του ανατέθηκε σε πιστοποιημένο ιδιωτικό φορέα με μεγάλη εμπειρία σε προγράμματα που αφορούν την απασχόληση παιδιών και διακρίθηκε από τον επαγγελματισμό που επέδειξε. Ο προγραμματισμός των δράσεων ήταν προσεγμένος και ιδιαίτερα ελκυστικός για τα παιδιά. Οι γονείς είχαν πλήρη επικοινωνία μέσα από την ομαδική συνομιλία που δημιουργήθηκε για την ενημέρωση τους. Γνώριζαν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, παρακολουθούσαν τις ημερήσιες δράσεις μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό που είχαν στη διάθεση τους κ.α.».
Ουσιαστικά πρόκειται για την συνέχεια του προγράμματος της Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών την καλοκαιρινή περίοδο, όπως αυτό ονομάστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Το πρόγραμμα «Αθλητισμός και Παιχνίδι» διοργανώθηκε με διαφορετικό τρόπο από τα προηγούμενα προγράμματα της Δημιουργικής Απασχόλησης, αφού η υλοποίηση του ανατέθηκε σε πιστοποιημένο ιδιωτικό φορέα με μεγάλη εμπειρία σε προγράμματα που αφορούν την απασχόληση παιδιών. Το σημείο αυτό βέβαια ήταν και αυτό που προκάλεσε αντιδράσεις, πριν την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος στο Δημοτικό Συμβούλιο από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, καθώς είχε διατυπωθεί ότι θα μπορούσε να το υλοποιήσει ο Δήμος Δράμας που διαθέτει χώρους, με την πρόσληψη έκτακτων εκπαιδευτικών σχετικών ειδικοτήτων.
Η κα Τόλιου είχε τονίσει τότε ότι αρχικά εξαντλήθηκε κάθε προσπάθεια προκειμένου το πρόγραμμα της Δημιουργικής Απασχόλησης να στελεχωθεί με προσωπικό από την κοινωφελή εργασία, όπως λειτούργησε στο παρελθόν η, αλλά οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν στον Δήμο Δράμας μέσα από την κοινωφελή εργασία, δεν κάλυπταν αυτές τις ανάγκες. Για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε η συγκεκριμένη οδός.
Πάντως για το φετινό πρόγραμμα που ήρθε ως συνέχεια της Δημιουργικής Απασχόλησης, η Αντιδήμαρχος σημείωσε στα «Χ» ότι: «Τα μηνύματα που εισπράττουμε από γονείς και παιδιά είναι αυτά που μας δίνουν δύναμη, θέληση και αγάπη για να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τον τρόπο που λειτούργησε το πρόγραμμα και σίγουρα επιθυμούμε την διοργάνωση του για τις επόμενες χρονιές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ