Ολοκληρώνεται το μουσείο τρένων

0
686

– Ένας πολύ όμορφος χώρος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Δράμας ξαναπαίρνει επιτέλους ζωή
– Δύο μεγάλες οθόνες σύγχρονης τεχνολογίας προσέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας στον Ήφαιστο και στον Ερυθρό Σταυρό Δράμας για τη διευκόλυνση του έργου τους


 

Δυο οθόνες σύγχρονης τεχνολογίας και μεγάλων διαστάσεων προσέφερε αντίστοιχα στο περιφερειακό τμήμα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στον Σύλλογο Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου Ήφαιστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, προκειμένου να διευκολύνει το σημαντικό έργο που παράγουν οι δυο αυτοί φορείς της πόλης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας επισκέφθηκε χθες το πρωί αρχικά το περιφερειακό τμήμα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος κα Νεονίλη Παπαδοπούλου και εθελοντές για το πολύ σημαντικό έργο που παράγεται εκεί, για δεκαετίες. Όπως είπε ο ίδιος η επίσκεψή του στο περιφερειακό τμήμα έγινε προκειμένου να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και την συμπαράσταση της Αντιπεριφέρειας Δράμας, που είναι όπως είπε αρωγός και συμπαραστάτης στο πολύ σπουδαίο και πολύπλευρο έργο που επιτελεί ο Ερυθρός Σταυρός. «Είχαμε δεχθεί κάποια αιτήματα ενίσχυσης σε υλικά, για τις ανάγκες του περιφερειακού τμήματος και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ανταποκριθήκαμε θετικά σε αυτό το αίτημα του Ερυθρού Σταυρού της Δράμας. Νομίζω ότι η αγαστή συνεργασία που υπάρχει ενισχύεται και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την πρόεδρο και τους συνεργάτες της ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, γιατί το έργο που επιτελούν είναι πολύ σημαντικό. Πάντοτε εθελοντικά ο Ερυθρός Σταυρός είναι κοντά μας τόσο στην Αντιπεριφέρεια Δράμας, όσο και σε όλους τους φορείς που κατά καιρούς χρειάζονται την υποστήριξή του» τόνισε ο κ. Παπαεμμανουήλ.
Η πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας κα Παπαδοπούλου, είπε ότι: «Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τον κ. Παπαεμμανουήλ στο πλήρως ανακαινισμένο κτήριο μας για να τον ευχαριστήσουμε για την μεγάλη του προσφορά, μια μεγάλη οθόνη στην οποία προβάλλουμε και κάνουμε τα μαθήματά μας, τόσο για τους εθελοντές μας όσο και για το υπόλοιπο κοινό της Δράμας, διότι κάνουμε μαθήματα πρώτων βοηθειών και προς τους πολίτες. Υπάρχουν συνεχή τμήματα και επομένως αυτή η οθόνη ήταν απαραίτητη. Η αίθουσά μας κατά τα άλλα είναι πλήρως εξοπλισμένη. Ευχαριστούμε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για αυτή την προσφορά και ευελπιστούμε στη συνεργασία του. Είμαστε πάντα πρόθυμοι και έτοιμοι».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη οθόνη σύγχρονης τεχνολογίας που προσέφερε ο κ. Παπαεμμανουήλ θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την εκπαίδευση περίπου 1500 εθελοντών και άλλων πολιτών που εκπαιδεύει το περιφερειακό τμήμα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε ετήσια βάση.
Παράλληλα χθες ο Ατιπεριφερειάρχης Δράμας επισκέφθηκε χθες το χώρο του νέου μουσείου τρένων του Συλλόγου Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου «Ήφαιστος» όπου τον υποδέχθηκαν εγκάρδια τα μέλη του συλλόγου ευχαριστώντας τον για την βοήθεια του στην υλοποίηση των στόχων τους αλλά και για την προσφορά μιας πολύ μεγάλης οθόνης σύγχρονης τεχνολογίας που τοποθετήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου μουσείου.
Ο κ. Παπαεμμανουήλ επισκέφθηκε τον χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Δράμας όπου ο πολύ δραστήριος σύλλογος του Ηφαίστου δημιουργεί το νέο μουσείο τρένων, στην παλιά αποθήκη εμπορευμάτων. «Ο χώρος είναι εμβληματικός για τη Δράμα αλλά ήταν νεκρός, μέχρι ο σύλλογος του Ηφαίστου να του δώσει ζωή. Σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι. Μετά από συζητήσεις που κάναμε με τους ανθρώπους του συλλόγου και τα αιτήματα που δεχθήκαμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, ανταποκριθήκαμε θετικά όπως κάνουμε και σε κάθε τι που αφορά στη Δραμινή κοινωνία. Η προσπάθεια του συλλόγου έχει πολύ θετικό αποτύπωμα στην πόλη και το νομό μας. Με την οθόνη που προσφέραμε είμαι σίγουρος ότι θα βλέπουν οι επισκέπτες και τα μέλη του συλλόγου την ιστορία του σιδηροδρόμου και τα όμορφα μέρη της Δράμας». «Να μας υπολογίζετε κοντά σας και στο έργο σας» είπε απευθυνόμενος στους ανθρώπους του Ηφαίστου ο κ. Παπαεμμανουήλ που δεσμεύτηκε ότι η Αντιπεριφέρεια Δράμας θα βρίσκεται στο μέτρο των δυνατοτήτων της εμπράκτως στο πλευρό του συλλόγου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ηφαίστου κ. Παναγιώτης Μακρόπουλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Παπαεμμανουήλ που είναι για ακόμη μια φορά δίπλα στον «Ήφαιστο». «Μας στηρίζει για μια ακόμη φορά, μας βοηθά. Καταφέραμε να αποκτήσουμε μια σύγχρονη οθόνη μεγάλων διαστάσεων, η οποία θα βοηθήσει πολύ στην τουριστική προβολή της πόλης μας. Όλοι οι επισκέπτες και τα γκρουπ που θα έρχονται στο μουσείο τρένων που θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο, θα μπαίνουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Θα βλέπουν ένα σύντομο βίντεο με την ιστορία της Δράμας, της περιοχής και του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Έτσι θα προβάλλουμε ακόμη περισσότερο την πόλη μας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μουσείο τρένων που πέρασε αρκετά εμπόδια μέχρι σήμερα προκειμένου να πραγματοποιηθεί βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, από πλευράς κατασκευαστικών εργασιών. Ο χώρος εσωτερικά έχει ολοκληρωθεί και μένει να αρχίσει η μεταφορά των εκθεμάτων αυτές τις ημέρες. Αυτή τη στιγμή στον εξωτερικό χώρο του μουσείου όπου έχει τοποθετηθεί ένα αρκετά ενισχυμένο υπόστεγο γίνονται εργασίες ηλεκτροφωτισμού και σύντομα ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί και για τη φιλοξενία εκδηλώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ