Ολοκληρώνονται τα έργα στην Ακροπόλεως

0
2215

Απώλεια χιλιάδων λίτρων νερού καταγγέλλουν οι κάτοικοι.
Από αύριο η ύδρευση με το νέο δίκτυο καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου άρχισαν τα έργα από τη ΔΕΥΑΔ που αφορούν τη σύνδεση νέου δικτύου ύδρευσης επί των οδών Ακροπόλεως και Γέφυρας Παπάδων με την ζώνη 2. Τα έργα ξεκίνησαν λόγω προβλημάτων του παλιού δικτύου και των διαρροών που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο δίμηνο.

Οι εργασίες σύνδεσης πάντως θα ολοκληρωθούν σήμερα Δευτέρα και καλώς εχόντων των πραγμάτων η σύνδεση με το καινούργιο δίκτυο θα γίνει αύριο Τρίτη, αφού προηγηθεί η απαραίτητη διακοπή στο δίκτυο υδροδότησης στην ίδια περιοχή. Ο προγραμματισμός για την εκτέλεση του έργου καθυστέρησε περίπου 6 -7 ημέρες λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στις μεταφορικές εταιρείες και στην έλλειψη διαθεσιμότητας των απαραίτητων υλικών από τις εταιρείες που τα κατασκευάζουν, όπως αναφέρουν στελέχη της ΔΕΥΑΔ. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και επίλυση του προβλήματος την περασμένη Τρίτη 24 Μαρτίου.
Σε επικοινωνία τους με τα ΧΡΟΝΙΚΑ κάτοικοι της περιοχής είχαν κάνει λόγο για απώλεια χιλιάδων λίτρων νερού σε διάρκεια περίπου δύο μηνών λόγω των διαρροών. Μάλιστα όπως είχαν επισημάνει όταν επικοινώνησαν με τις βλάβες ΔΕΥΑΔ ενημερώθηκαν ότι η δημοτική επιχείρηση γνωρίζει το πρόβλημα και θα το διορθώσει. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων αντί να υπάρξει κάποια παρέμβαση το πρόβλημα οξύνθηκε και με δεύτερη διαρροή. Η μεγαλύτερη από τις βλάβες βρίσκεται στην διασταύρωση της οδού Ακροπόλεως με 29ης Σεπτεμβρίου και η άλλη λίγο παραπάνω επί της οδού Ακροπόλεως.
Στελέχη της ΔΕΥΑΔ με τα οποία επικοινώνησαν τα ΧΡΟΝΙΚΑ διαφωνούσαν με το μέγεθος της απώλειας του νερού που δήλωναν οι κάτοικοι. Τόνισαν ότι το πρόβλημα θα είχε επιλυθεί εντός της προηγούμενης εβδομάδας αν δεν υπήρχε η καθυστέρηση λόγω της πανδημίας.

Ποιο ήταν το πρόβλημα των διαρροών
Ο παλιός αγωγός ύδρευσης στην περιοχή, στον οποίο υπάρχουν οι βλάβες και κατά συνέπεια οι διαρροές, δεν επισκευάζεται πλέον καθώς μετά από κάθε επισκευή που γινόταν προέκυπτε και μια καινούργια βλάβη. Η ΔΕΥΑΔ θα θέσει πιθανόν από αύριο σε λειτουργία στην ίδια περιοχή τους σωλήνες του νέου δικτύου ύδρευσης, καλύπτοντας τον χώρο από το Νοσοκομείο μέχρι το σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή. Οι σωλήνες του νέου δικτύου έχουν ήδη τοποθετηθεί αλλά η σύνδεση στο νέο δίκτυο σωλήνων ύδρευσης δεν έγινε μέχρι τώρα καθώς δεν υπήρχαν οι απαραίτητοι μηχανισμοί για την σύνδεση μεταξύ των αμιαντοσωλήνων με τους σωλήνες πολυαιθυλενίου. Στο πλαίσιο της παρέμβασης της ΔΕΥΑΔ, το παλιό δίκτυο θα καταργηθεί και η ύδρευση στην περιοχή πλέον θα γίνεται από το νέο δίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ