Καταγράφηκε την Παρασκευή το πρώτο κρούσμα στη Δράμα

0
6414

Σε εξέλιξη πρωτοβουλία για κατασκευή προσωπίδων για το Νοσοκομείο Δράμας από τη Raycap

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα προσβολής από τον νέο κορωνοϊό στη Δράμα σε ασθενή που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Πρόκειται για μια 50χρονη γυναίκα η οποία είχε επιστρέψει πρόσφατα από ταξίδι στο εξωτερικό και πλέον από την Παρασκευή νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στο οποίο διακομίσθηκε.

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον χώρο της πρώην ουρολογικής κλινικής του νοσοκομείου που διαμορφώθηκε για τις ανάγκες νοσηλείας των περιστατικών τα οποία είναι ύποπτα για κορωνοϊό. Στον χώρο αυτό φιλοξενήθηκε από τις 21 Μαρτίου. Τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ έγιναν γνωστά εντός της προηγούμενης εβδομάδας και ήταν αρνητικά. Έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά της στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου. Ωστόσο, μετά από αξονική τομογραφία και με βάση τις ενδείξεις της εξέτασης, κρίθηκε ότι θα πρέπει να ακολουθήσει και δεύτερο τεστ. Το δεύτερο τεστ έγινε και η γυναίκα βρέθηκε τελικώς θετική. Σύμφωνα με πληροφορίες άρχισε ήδη η ιχνηλάτηση και η εξέταση του κοντινού της περιβάλλοντος όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Εντωμεταξύ στο χώρο όπου νοσηλεύονται τα περιστατικά που παρακολουθούνται ως ύποπτα για κορωνοιό, μόνο την Παρασκευή νοσηλευόταν σε ξεχωριστούς θαλάμους, έξι άτομα ταυτόχρονα. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ οι συνθήκες για το προσωπικό εξακολουθούν να είναι δύσκολες. Υπάρχουν ελλείψεις σε μάσκες, γάντια και ειδικές στολές προστασίας. Την ίδια ώρα και τα αντισηπτικά υπάρχουν σε μικρή ποσότητα. Έλλειψη υπάρχει επίσης στα ειδικά γυαλιά προστασίας τα οποία είναι μιας χρήσης και χρησιμοποιούνται για την προστασία του προσωπικού.
Το θετικό είναι ότι στο προσωπικό προστέθηκαν ήδη 9 άτομα, κυρίως νοσηλευτές με τις προσλήψεις επικουρικών που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα ενώ αναμένονται περαιτέρω προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό.
Σε ότι αφορά στις ελλείψεις των υλικών αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες των ΧΡΟΝΙΚΩΝ είναι σε εξέλιξη μια πολύ σημαντική προσπάθεια στο πλαίσιο της οποίας, με πρωτοβουλία ιατρών του νοσοκομείου Δράμας και του καρδιολόγου γιατρού κ. Κ. Γκατζούλη, η Raycap ξεκινά την παραγωγή προσωπίδων για την προστασία του προσωπικού στο Νοσοκομείο Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ